Skagenløbet 2015 13. til 16. maj
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Skagenløbet 2015 13. til 16. maj

Danmarks Veteran Motorcykleklub fejrer sit 50 års jubilæum
Danmarks Veteran Motorcykleklub
29/04-2015 kl. 18:15

Danmarks Veteran Motorcykleklub afvikler i dagene 13.-16. maj klubbens 50. tyvende Skagenløb. Siden klubben blev stiftet i 1965 er Skagenløbet blevet afviklet hvert år og med et stort antal deltagere. I år deltager der 212 veteranmotorcykler, der alle er produceret før 1935.

I anledning af 50 året deltager der også motorcykler, der er fremstillet til og med 1939. Disse cykler kan dog kun deltage i én dags etape. Det samlede antal cykler der er med i dette års Skagenløb løber op i 244 gamle motorcykler.

Danmarks Veteran Motorcykleklubs formål er at restaurere og bevare gamle motorcykler fra før 1940. Når disse maskiner så er blevet køreklare, så er det de fleste medlemmers drøm, at gennemføre et Skagenløb. Selv om klubbens årgangsgrænse for veterancykler er 1940, så kan der i Skagenløbet kun deltage veterancykler, der er fremstillet før 1935.

Alle med interesse for gamle motorcykler kan dog blive medlem af DVM og deltage i mange andre af klubbens aktiviteter.

Mange medlemmer ser hvert år frem til Skagenløbet, som er årets højdepunkt for veteranmotorcykelentusiaster. Iblandt deltagerne er der mange der har deltaget mere end 25 gange. Interessen går blandt mange af medlemmerne videre til de yngre generationer. 

Skagenløbet i over 100 år.

 

Det startede for hundrede år siden Da en journalist ved Politiken fik den ide, at han ville bevise at små motorcykler og mindre biler let kunne tilbagelægge store strækninger. Det var Alfred Nervø, der  også var meget motorinteresseret. Han fik avisen med på ideen og løbet var en realitet. Det blev kørt i tre år, men så satte de dårlige tider under den første verdenskrig en stopper for arrangementet.

 

 I tyverne blev der kørt flere Skagenløb med start og mål forskellige steder i landet, men i 1930 genoptog Dansk Motorklub sammen med Politiken arrangementet i den oprindelige form, med start og mål i København. Deltagerne skulle være tidligere motorsportsmænd, der var fyldt 38 år, og som ikke havde kørt race de sidste 5 år. 24 var tilmeldt og de 23 gennemførte.

 

Så skal vi frem til 1965, før det næste løb blev kørt. Danmarks Motor Union var fyldt 50 år, og i den forbindelse arrangerede de et løb for tidligere racerkørere. De skulle så vidt muligt stille med en cykel fra før 1931. Starten gik i Skagen med mål på Grøntorvet i København. Det var et fantastisk arrangement, og i invitationen til løbet, var der en opfordring til at starte en veteranklub. Samtlige 35 deltagere sluttede op om stiftelsen af Danmarks Veteran Motorcykleklub i august 1965, og siden har DVM arrangeret 50 Skagenløb, med skiftende start imellem Skagen og København.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start