Nye giganter på motorvejen - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nye giganter på motorvejen

Rådet for Sikker Trafik gør landets trafikanter opmærksomme på, at danskerne nu kan støde på op til 34 meter lange lastbiler med dobbelttrailere.
CO
19/01-2024 kl. 05:58

Du har taget bestik af situationen, og er i gang med at overhale en lastbil på motorvejen, men opdager til din overraskelse midtvejs under foretagendet, at vogntoget er meget længere end forventet.

Sådan kan det gå fra 1. Januar i år, hvis man ikke har læst informationen om det nye tiltag eksempelvis hos Rådet for Sikker Trafik.

Oplysningen om at de nye lange vogntog nu må køre på en forsøgstrækning mellem Århus og Høje Tåstrup anser Sikker Trafik tilsyneladende for pænt vigtig, da MagaCin lige som formentlig mange andre medier har fået tilsendt informationen vie email.

Og det er måske i virkeligheden heller ikke så tosset en ide endda, at gøre landets trafikanter opmærksomme på de nye giganter.

Se hvad Rådet for Sikker Trafik skriver nedenfor.Fra januar i år kan du møde nogle ekstra lange lastbiler på motorvejen. Det betyder, at du bør være særlig opmærksom, hvis du skal overhale.
Lastbilerne med dobbelttrailere kan være op til 34 meter lange og kan fragte op til dobbelt så meget gods som normale lastbiler.

Her kan du møde dem
Lastbilerne må køre på motorvejsstrækningen mellem Århus og Høje Taastrup i en femårig forsøgsperiode.
Hvis alt går vel, kan det udvides til flere strækninger.

Mens en normal lastbil typisk er knap 19 meter lang, så er de nye vogntog op til 34 meter lange.

Som trafikant bør du være særligt opmærksom på, at:

  • Lastbilerne er længere. Derfor skal du placere dig i den korrekte vognbane tidligere, hvis du skal forlade motorvejen.
  • Det tager længere tid at overhale en lastbil med dobbelttrailer end en normal lastbil.

Vigtigt, når du overhaler lastbiler:

Hold god afstand til lastbilen, inden du efter endt overhaling trækker ind foran den. Hvis du trækker ind for hurtigt, kan lastbilens automatiske nødbremse i værste fald blive aktiveret.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start