Nimbus motorcykelhistorie: Nimbus i sort-hvid og farver
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nimbus i sort-hvid og farver

Bog om Nimbus bringer nyt
GT Forlag
29/11-2011 kl. 20:15

Bogen, Nimbus i sort-hvid og farver, er nu på gaden. Den er på hele 230 sider i stort format. Bogen er så godt som udelukkende baseret på ikke mindre end 400 sjældne fotos med udførlige undertekster, og som for de flestes vedkommende aldrig før har været offentliggjort. Bogen er den anden i serien, hvoraf bogen, BSA i sort-hvid og farver, var den første, og Nimbus i sort-hvid og farver er i samme store format. De ældste billeder er fra den spæde start i 1919, hvor man er i færd med at samle de første Nimbus motorcykler, men derudover dækker bogen hele perioden frem til nutiden. Tiden under besættelsen er skildret med en helt unik og enestående billedsamling, hvor det var tyskerne, som sad i sadlen på de beslaglagte danske Nimbus motorcykler.

Yderligere indeholder bogen et indtil nu ukendt stort og omfattende materiale om politiets motorcykler, som for en stor dels vedkommende blev beslaglagt i september 1944, da den tyske værnemagt opløste det danske politi. Ud fra dette unikke statistiske materiale skabes der for første gang en komplet oversigt over politiets motorcykler og deres skæbne. Efter krigen forsøgte man, at skabe sig et overblik over motorcyklerne man havde rådet over, indtil det danske politi blev opløst, og sammenlignede det med de få motorcykler, man endnu havde. Nogle var forsvundet sporløst, andre havde tyskerne og deres danske hjælpere taget, og andre dukkede først op flere år efter krigen, og i bogen Nimbus i sort-hvid og farver, er det hele beskrevet ned til dato og stelnummer niveau. Nimbus motorcyklen er vel nærmest det, man kan kalde verdensberømt i Danmark. Og det er den ikke blevet uden grund, for det er på mange måder en fantastisk motorcykel. Den holder usædvanligt længe, den kan holde til at blive brugt, og endelig er det en motorcykel, der aldrig svigter én. Indtil nu er det blevet til adskillige bøger om Nimbus, og selvom denne bog føjer nok én til i rækken, er den alligevel anderledes end samtlige af de andre bøger der er skrevet om Nimbus. Sigtet med denne bog er at give et nyt og anderledes billede af Nimbus motorcyklerne og dem, der kørte på dem. Vi kender alle udtrykket, ”et billede siger mere end 1000 ord”, og det er netop, hvad billederne i denne bog gør.

Nimbus i sort-hvid og farver koster 298 kroner og udgives af GT Forlag, Skanderborgvej 140, 8660 Skanderborg, 8657 7201 www.gtforlag.dk Bogen er på 230 sider. Den er i stort format, trykt på kvalitetspapir og med stift bind. Bogen kan købes hos boghandlerne, eller bestilles direkte hos forlaget.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start