Original Nimbus-motorcykel-motor fremstilles på ny
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Motoren til Nimbus fremstilles igen

Nu er det en realitet at originale Nimbus-motorcykel-motor fremstilles på ny
nimbus.dk
25/10-2015 kl. 21:00

Gennem årene har mange forsøgt helt eller delvis at genfremstille ældre hæderkronede bil- og motorcykelmærker. Et projekt kun de færreste har haft held med. Nu er det en realitet at originale Nimbus-motorcykel-motor fremstilles på ny. Den 31. oktober på Industrimuseet i Horsens får en del glade Nimbus-ejeren ved et Release Party udleveret deres ny-fremstillede Nimbus-motor. Det er foreningen Danmarks Nimbus Touring står bag realiseringen.

Nimbus motorcyklen er et stykke dansk industrihistorie fra 1918 – 1959.Nimbus motorcyklen ”humlebien”, som var i produktion fra 1934 til 1959 får nu en betydelig levetids forlængelse. 

Det er Danmarks Nimbus Touring  (DNT) mærkeklubben, der varetager Nimbus folkets interesserer, der nu kommet med et nyt tiltag i fremstillingen af nye reservedele. Klubben der i forvejen får fremstillet nye topstykker og udstødnings manifolder, har nu fået fremstillet en serie af nye støbejerns motorblokke.  Der er nu mulighed for at få det gamle vejr bidte støbejern udskiftet med nyt Jomfruelig materiale.  DNT’s formål er bl.a. at udbrede kendskabet til den danske motorcykel.

Det er erkendelsen af at det har været svært at opdrive motorblokke til de gamle motorcykler, som nu har fået DNT til at iværksætte fremstilling af så vigtig en del, som den 4 cylindere motorblok. De ny støbte motorblokke er nu bearbejdet og klar til aflevering til de mange Nimbus entusiaster, der allerede har forudbestilt. 

Dette fejres med et Release party.  Lørdag d.31 oktober på Nimbus Museet, Industrimusset Gasvej 17, 8700 Horsens fra kl 13,00 til 16,30.

Alle med interesse –stor eller lille- for Nimbus motorcyklen er velkomne.

Dagen igennem vil det være muligt at se film fra produktionen på fabrikken i gamle dage. Der ud over vil to af de personer, der har fulgt produktionen af de nye motorblokke på nærmeste hold være tilstede og dele ud af deres oplevelser omkring fremstilling og bearbejdning af disse.

Festlighederne rundes af med lidt underholdning og besøg på Nimbus museet, som i øvrigt drives og passes af frivillige entusiaster fra DNT og er en del af Industrimuseet.

Nimbussen kan andet end se godt ud

Og hvis nogen tror at en Nimbus er et skrøbeligt klenodie, der kun må tages frem i godt vejr, så er der grund til at tage den tanke op til gen-overvejelse. For et par år siden kørte 2 nordmænd jorden rundt på 2 Nimbusser fra 1936 hhv. 1937. Det tog 2 år og blev til alt 75.000 km. Sidste år kørte 4 Nimbusser fra 1920’erne til Nordkap og retur, ca. 6.000 km. Det er altså ingen tilfældighed, at ca. ½ af alle ca. 14.000 producerede Nimbusser stadig kører, selvom de yngste er 55 år gamle.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start