Motorcykel-branchen overlever på sunde ideer
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MC-branchen lever stadig og mange har det godt

Rydbergs MC har taget kampen op mod faldende salg og nye kørekortregler og ser lyst på fremtiden
Rydbergs MC
18/01-2013 kl. 01:00

– Det er stadig muligt at drive en god forretning i MC-branchen, når man gør det med sund fornuft og entusiasme. Sådan siger en af Danmarks største motorcykelforhandlere, Henrik Rydberg, Rydbergs MC i Aidt.

Han tager dermed afstand fra udtalelser fra Erik Blacha, formand for Motorcykel Importør Foreningen, der i et interview i Børsen, der er citeret flere steder, taler om en branche, der er i knæ. Sandt er det da også, at mens der blev solgt omkring 10.000 nye motorcykler i 2007, er salget nu nede på 2000 nye i 2012. Der er dog samtidig et betydeligt salg af brugte motorcykler.

Henrik Rydberg afviser ikke, at det er blevet sværere at være motorcykelforhandler.

– 2012 var da et svært år for os, men vi sluttede med overskud og sorte tal på bundlinjen. Det gælder om at tilpasse sig markedet, siger Henrik Rydberg. Han er ked af følgerne af udtalelser som Erik Blachas. Det er med til at tale branchen langt længere ned i knæ, end den efter Henrik Rydbergs mening reelt er.

Det betyder, siger Henrik Rydberg, at det bliver unødigt sværere at drive forretning for dem, der er tilbage på markedet.

– Både vi og andre forhandlere er velkonsoliderede og kan stå bag det, vi lover vore kunder i form af service og garantier. Vi tror stadig på et godt marked for os selv og andre, siger Henrik Rydberg, der i øjeblikket arbejder med nye initiativer, der kan stabilisere hans forretning på markedet.

– Motorcykler er et konjunkturfølsomt produkt, og i nedgangstider må vi prøve at tilpasse os det faktum, at folk har færre penge til netop det, vi sælger. Vi må derfor komme med tilbud og finansieringsformer, der gør, at det stadig er muligt at realisere drømmen om en motorcykel, siger Henrik Rydberg. Samme tilgang har han til de nye kørekortregler.

– Det er da klart, at det nye kørekortdirektiv fra EU påvirker salget og branchen, men også her forsøger vi at tilpasse os, siger Henrik Rydberg.

– Vi er trimmet og helt klar til fortsat at betjene kunderne på samme måde som hidtil, fastslår Henrik Rydberg, der allerede har solgt den første halve snes motorcykler i 2013.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start