Lagkage til motorcyklister - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Lagkage til motorcyklister

2 m2 lagkage skal skabe dialog med motorcyklister
Østjyllands Færdselssikkerhedsudvalg
21/09-2010 kl. 13:00

Østjyllands Færdselssikkerhedsudvalg byder tirsdag aften på lagkage ved Kalø Vig Slotsruin. Med traktementet ønsker udvalget, at indlede en dialog om trafiksikkerhed for motorcyklister på de Østjyske veje.

Motorcyklister mødes tirsdage i sæsonen ved Kalø Vig Slotsruin for at udveksle erfaringer og beundre hinandens køretøjer.

”Motorcyklister er meget sociale, og opfatter motorcyklen som et socialt transportmiddel”, siger leder af Færdselspolitiet i Østjyllands Politikreds Kristian Thomsen, ”Det er med det i mente, at vi i Østjyllands Færdselssikkerhedsudvalg byder motorcyklisterne på lagkage. I politiet glæder vi os til, at få en tættere dialog med de civile motorcyklister. Der er ingen tvivl om, at vi kan drage nytte af at udveksle vore erfaringer og viden omkring det at færdes sikkert som motorcyklist.”

På en ny hjemmeside www.sehinanden.dk kan motorcyklisterne dele egene oplevelser i trafikken med hinanden, som led i en landsdækkende motorcykelkampagne. Der er mulighed for debat og man kan også se, hvor de politiregistrerede ulykker er sket.

”Vi ved en hel del om trafiksikkerhed og vi har en masse data om ulykker med motorcyklister”, siger sekretariatsleder for Østjyllands Færdselssikkerhedsudvalg Jytte Ørum Nørup, men vi vil gerne have suppleret dataene med faktuel viden fra motorcyklister. Vi har brug for, at få motorcyklisternes egne fortællinger om hvorfor ulykkerne sker. Faktuel viden om hvorfor en ulykke sker, eller er lige ved at ske, skal erstatte antagelser og formodninger i forebyggelsesarbejdet”, slutter Jytte Ørum Nørup.

En uheldsanalyse viser, at der over en femårig periode fra 2005 til 2009 er sket 558 ulykker med motorcyklister i Østjylland. 307 mennesker kom til skade og 32 blev dræbt i de 558 ulykker. Højsæson for kørsel på motorcykel er fra april til og med oktober måned, og det er i den periode de fleste ulykker også sker. Mange af ulykkerne sker i eftermiddagstimerne og om aftenen. Meget få ulykker sker med spiritus i blodet.

Østjyllands Færdselssikkerhedsudvalg og Østjyllands Politi er på parkeringspladsen ved Kalø Vig Slotsruin og skærer for af de 2 m2 kage 21. september klokken 17.30.

Alle er velkomne.

Del med en ven

0 personer snakker om “Lagkage til motorcyklister

  1. Nåja, der var lige det underlige, at deres "stand" var placeret over ved de klassiske biler på den anden side af vejen, lidt malplaceret når ideen nu var, at få fat i motorcyklisterne. Mange mc-ister kiggede langt og undrende efter kagen.

  2. Ja Kagen var god, men syntes at tiltaget er sat lidt sent igang da det burde være ved sesonstart.

    Var også overrasket over at de ikke kendte til magacin,mcf og mcg.

  3. Ja, synes også, at de er cirka 6 måneder for sent med den kage. Men bedre sent end aldrig, tror jeg!

Skriv et svar

Giver børn en ny start