MC-sikkerhed: Kurser kan redde motorcyklister
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kurser kan redde motorcyklister

Sol, varme og forår betyder at motorcyklisterne kommer ud på vejene. Det giver øget risiko for flere trafikulykker de kommende måneder. Både bilister og motorcyklister kan gøre meget for at undgå de voldsomme ulykker.
Rådet for sikker trafik
03/04-2012 kl. 08:00

Mange af ulykkerne med motorcyklister sker, fordi motorcyklisterne enten kører for hurtigt på vejene eller bliver overset af bilisterne.

Derfor opfordrer Rådet for Sikker Trafik nu bilisterne til at holde bedre øje med motorcyklisterne på vejene. Det sidste halve år har bilisterne ikke været vant til at møde motorcyklister i trafikken – derfor kan man nemt komme til at overse dem, når de pludselig kommer ud i tusindvis.

Motorcyklisterne opfordres til at tage den med ro i starten, hvor de mangler rutine. Desuden skal de være ekstra opmærksomme på, at mange bilister måske ikke ser dem. Blandt andet fordi motorcyklisterne fylder så lidt på vejen og kører i høj fart – så er de nemme at overse.

Motorcyklister bør tage kørekursus
En del af motorcykelulykkerne kunne være endt mindre fatalt, hvis motorcyklisterne var bedre til at undvige eller katastrofebremse i de farlige situationer.

Derfor anbefaler en lang række fagfolk og eksperter at motorcyklisterne tager på de anbefalede motorcykelkurser. Både for at få noget rutine, men også for at blive bedre til at katastrofebremse og undvige i farlige situationer.

– Det kan redde motorcyklistens liv, når en bil for eksempel overser dem og kommer ud fra en sidevej. Derfor anbefaler vi alle motorcyklister at tage deres sikkerhed alvorligt og tage på de anbefalede køretekniske kurser, siger Søren Troels Berg, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Anbefalingen om at tage på køretekniske kurser kommer fra både politiet, Haverikommissionen for Vejtrafikulykker, FDM, Dansk Kørerlærer Union, Danske Motorcyklisters Råd og Rådet for Sikker Trafik.

Læs hele teksten, undersøgelser og baggrund her.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start