Karlskoga SM: Svenske Mesterskab 2012 - Emil Meyer Petersen

Finale-weekend i det Svenske Mesterskab 2012
Emil Meyer Petersen
11/09-2012 kl. 19:30

Fredag d. 7.09.12

Det havde regnet meget af natten så banen var våd da jeg vågnede. Vi var 3. klasse som skulle på banen så jeg håbede på at det ville være tørt da vi skulle på banen. Det var det heldigvis også, så det blev en god træning på et sæt “gamle” dæk. Jeg fik hurtigt banen ind i kroppen igen og fik øget tempoet hele tiden selvom banen var kold og der var dårligt greb i banen. Hurtigste tid blev det også.

2. pas og ikke nogle ændringer da jeg allerede havde fundet et godt setup med affjedring for en måned siden på denne bane ( logbog og genbrugs-setup sparer tid ) så det meste passede ret godt på banen. Denne gang kom tiderne længere ned og jeg fik kørt en rigtig god tid og igen var jeg hurtigste mand på banen, det vidste de andre bare ikke, da jeg havde “glemt” at montere transponderen og istedet fik mine tider fra min GPS laptimer , hehe.

Til 3. pas var det blevet en smule koldere igen og jeg fortsatte på samme sæt dæk så der var ikke meget greb tilbage. Alle kørte langsommere end i pas 2 og igen var jeg hurtigst. Det så ud som om jeg havde fundet godt setup og havde fundet mig godt tilpas på cyklen og banen.

Lørdag d. 8.09.12

I kvalifikationen var det koldt og vi satte et andet mindre brugt bagdæk på for at få lidt mere greb. Det gik rigtig godt og gennem hele passet lå mig og Alex Persson fra teamet og byttede mellem første og anden startposition. Han fik sat en rigtig god til og holdt bedste tid de sidste 5-10minutter af kvalifikationen og jeg endte med 2. bedste tid.

Til racet var der nye dæk på. Jeg vidste det kunne betyde sejr i mesterskabet eller kun 2. plads, alt efter hvilken placering jeg fik i dag.

Jeg fik en nogenlunde start. Lå 3'er ud af første sving Jesper Pellijeff  havde fået en rigtig god start og lå 1'er og Joakim Gulliksen 2'er, det var de 2 som jeg lå imellem i mesterskabet. Efter en omgang gik Joakim forbi Jesper og omgangen efter gik jeg også forbi Jesper. Joakim havde fået et lille forspring så jeg måtte sætte tempoet lidt op for at hente ham igen. Der gik ikke mange omgange så var jeg oppe bag ham og gik hurtigt forbi ham. Jeg måtte tage chancen og forsøge at åbne et hul. Det lykkedes ikke rigtigt og kort efter kom Alex også med og gik forbi både Joakim og mig. Jeg lå bag ham et par omgange inden jeg indså at jeg måtte forbi igen og presse på inden vi kom op til de langsommere kørere vi skulle overhale med en omgang og forsøge at åbne et hul der. Det lykkedes også, jeg fik omkring 0,5-1 sekund ned til de andre. Men så kom der et par stykker i vejen så de andre hentede mig igen. På allersidste omgang vidste jeg at Joakim ville forsøge noget og det gjorde han også, han kom desværre forbi og jeg kunne ikke gøre noget, Øv. Joakim vandt, jeg blev 2'er og Alex 3'er.

Godt tilfreds efter et fedt og hårdt race med tæt kamp, meget meget spændende at kigge på sagde tilskuerne.

Nu var der 21point op til Joakim og det ville kræve at han udgik og jeg vandt racet søndag. Meget usandsynligt så målet var at vinde sidste race.

Søndag 9.09.12

I kvalifikationen så det ud til at det ville begynde at regne, det var koldt og blæsende lige inden vi skulle ud, om natten havde der været frost på fars telt…jeg selv er jo smart altid at finde indendørs overnatning i kammeraters autocampere, men jeg snorker heller ikke så voldsomt som han gør.  Lige da jeg kom på banen begyndte det at regne. Jeg kom ud 1-2 minutter efter de andre så de havde nået at få en “tør-tid”. Jeg så det dryppede ovenfra, så jeg ville skynde mig at få en hurtig omgang men da jeg skulle til at give gas ud af sidste sving skred bagdækket og jeg var tæt på at styrte. Besluttede mig derfor at tage en langsom og sikker omgang bare for at få en tid og så køre i pit. Det blev til en enkelt hel omgang og 14. bedste tid. Det ville blive en spændende start helt nede fra 14. pladsen, det er meget længe siden jeg har startet så langt nede i feltet.

I racet var det tørt igen og endnu engang nye dæk på. Jeg fik en kanon god start og ud af første sving lå jeg 2'er lige efter Jesper Pellijeff.  Efter 1 omgang gik jeg forbi ham og begyndte at give mere gas. Linus Hellberg kom dog hurtigt forbi og begyndte at køre rigtig gode tider. Men efter et par omgange måtte han udgå med motorproblemer, tror I lige han var ærgerlig?. Jeg lå længe 1'er med Felix Nässi fra Finland lige bag mig. Efter nogle omgange i føringen kom Alex forbi, han havde rigtig godt tempo på og jeg måtte kæmpe for at hænge på. Jeg hang på i et par omgange og vi sænkede omgangstiderne med det samme. Vi fik åbnet et forspring til Felix og så var det bare os to fra Nordgren Racing. Da vi skulle forbi de første med en omgang fik jeg dem et lidt uheldigt sted og tabte lidt til Alex, jeg forsøgte at hente det ind igen, men i dag havde han lidt for godt tempo på så jeg tabte mere og mere. Samtidig udbyggede jeg forspringet til Felix. Jeg endte 2'er, Alex vandt og Felix 3'er. Rigtig fedt race.

Havde haft lidt problemer med dækkene efter 10 af de 20 omgange i begge race, vi fandt søndag eftermiddag under sammenpakningen ud af, at det muligvis var på grund af et problem med bagfælgen der gjorde at dækket tabte luft og jeg derfor mistede greb, heldigvis var det ikke slå slemt at jeg måtte udgå, men kunne godt mærke der var et problem, specielt søndag.

En rigtig god weekend og en rigtig god afslutning på det Svenske Mesterskab. Jeg endte 2'er totalt 12 point efter Joakim. Han har kørt rigtig stabilt i år og det gav ham sejren. Jeg er rigtig tilfreds med sæsonen og at kunne køre moto3 cyklen på podiet i alle mine fuldførte race. 1 gang udgået med teknisk fejl og en gang udgået med et styrt i øsende regn. Moto3 cyklen viste sig at være konkurrence dygtig og har været rigtig glad for at køre den.

Nu venter vi på svar om deltagelse i EM som køre 5-7 oktober på Albacete i Spanien.  Chancen for at komme derned skulle være ret stor.