DM Roadracing: Fin fredag, lousy lørdag, super søndag
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fin fredag, lousy lørdag, super søndag

Emil Meyer Petersens weekend på Linköping
Emil Meyer Petersen
18/06-2012 kl. 16:00

Fredag d. 15.06.12

Vi havde 2 træninger om fredagen. Planen var at få sat cyklen bedre op da jeg havde haft lidt problemer med affjedringen  på Falkenberg for nogle uger siden.

Første pas skulle jeg ud og finde rundt på Moto3 cyklen da den skal køres lidt anderledes rundt end 125GP raceren skulle. Da jeg havde fundet et godt tempo begyndte jeg at tænke mere på affjedringen og hvad vi skulle gøre for at løse det.

Til anden træning havde vi ændret på affjedringen, gjort den hårdere og det hjalp. Men det var ikke helt nok, alligevel begyndte jeg at øge tempoet. Affjedringen var ikke optimal men vi var på rette vej og cyklen blev lettere at styre. Da Moto3'eren er lidt tungere kunne jeg dog mærke at man måtte kæmpe en lille smule mere med den i chikanen, men det betød ikke noget for farten.

2 gode træninger som hjalp mig på rette vej. 

Lørdag d. 16.06.12

Kvalifikation

Det havde regnet hele natten og fortsatte om morgenen. Vores kvalifikation var heldigvis først klokken 11 så regnen var pist, men banen var stadigvæk helt våd. Da vi kørte ud var jeg en smule usikker på hvordan det ville gå da jeg ikke er superglad for våd bane, men de nye 2012 Dunlop regndæk fungerer rigtig godt. Jeg kørte ud og startede forsigtig og byggede stille og roligt tempoet op. Der var rigtig godt greb i den våde bane. Jeg blev mere og mere sikker og kørte hele tiden lidt hurtigere. Endte med 3. hurtigste tid efter Norske Joakim Gulliksen og Svenske Dennis Wilje.

Race

I racet fik jeg en god start og var 1'er nede i første sving. Jeg blev dømt for tyvstart og var pissed, for jeg tyvstartede bestemt ikke. Efter et par omgange begyndte det at dryppe så jeg slog af på gassen og så kom Joakim og Dennis forbi. Men omgangen efter blev der flaget rødt og der blev dømt “wet race”. 

Da vi kom i pit sluttede det med at regne og vi valgte at beholde slicks på. Der blev til omstart og helt nyt race da vi ikke havde nået nok omgange til at køre det over 2 heats. Heldigt for mig da jeg havde fået dømt uberettiget tyvstart, lidt retfærdighed var der sgu.

I omstarten lavede jeg en perfekt start. Endnu engang 1'er nede i første sving og fik hurtigt skabt et lille forspring. Efter et par omgange begyndte Dennis at køre lidt ind på mig. Mig og Dennis lå nu inden for 1 sekund og havde 7 sekunder ned til nr. 3 og 4. men på 10 omgang måtte jeg udgå fra førstepladsen da kæden hoppede af (først den på Hondaen, og derefter min egen, nøjjj hvor var jeg sur, og jeg er stadig lidt øm i min langefinger ) , Øv! Senere satte Dennis' Aprilia sig i motoren og racet sluttede med at Jesper Pellijeff vandt, Joakim Gulliksen 2'er og Linus Harrysson fra teamet 3'er. Stinius Viking Ødegård 4'er lige efter Linus. I det mindste reddede mine team-kammerater teamets ære.

Søndag d. 17.06.12

Kvalifikation

Endnu engang regn om natten og da vi vågnede. Men det sluttede hurtigt og så begyndte det at blæse og da solen tittede frem blev det pludselig ret tørt på en dag hvor der ellers var lovet masser af regn. Så vi fik kvalifikation i tørt hvilket jeg var rigtig glad for.

Jeg kørte ud med lidt ændringer på affjedringen igen. Det virkede endnu bedre og jeg kunne give lidt mere gas. Jeg var ikke helt med i toppen i starten, men fik tempoet op hvor det skulle være efter halvdelen af passet. Derefter var det tæt kamp om top 3 pladserne mellem Joakim Gulliksen, Jesper Pellijeff og jeg. Vi byttede pladser et par gange men det endte med at Jesper Pellijeff tog Pole foran mig og så Joakim Gulliksen. Linus Harrysson var 4'er og Stinius var 5'er. God kvalifikation for teamet.

Race

det blev ingen suveræn start, men en god en af slagsen alligevel. Jesper Pellijeff kom bedst afsted og så Kom Linus Harrysson på indersiden men det lykkedes mig at bremse mig forbi Linus og komme 2'er ind i svinget lige efter Jesper Pellijeff. Jeg vidste det gjaldt om at holde sig tæt på Pellijeff da hans Aprilia går afsindigt godt. Jeg lå bag ham længe og lige meget hvor sent jeg bremsede havde jeg tabt for meget inden nedbremsningen til at komme forbi. Jeg lå bag ham et godt stykke tid, men efter en 8-10 omgange fik jeg en rigtig god udgang ud på langsiden og hang lidt bedre på end normalt, besluttede at bremse lidt tidligere end ham ind i næste sving og få en endnu bedre udgang af svinget så jeg kunne lægge mig an til at bremse forbi ind i næste sving og det lykkedes. Jeg pressede på og fik skabt et lille forspring. Da vi kom op til dem vi skulle overhale med en omgang var det godt jeg var forrest, fik hurtigt zigzagget mig forbi og det gav mig et lille forspring jeg kunne holde hele vejen til mål! Sejr i søndagens race og revanche for lørdagens uheldige afslutning.

Jesper Pellijeff sluttede 2'er og Joakim Gulliksen 3'er. Stinius blev 4'er og Linus Harrysson 5'er. Rigtig god dag for teamet. Alle viste godt tempo. Rigtig tilfreds med weekendens resultat.

Nu har jeg lidt point at hente på Joakim, men alt kan ske. Fortsat 2'er i SM og er nu også med i regn. Lærerig og god weekend for mig. Næste race er Karlskoga om en måned.

PS: jeg regner stærkt med at deltage i DM på Knutstorp i August, det vil være fedt at møde andre danskere på banen.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start