Falkenberg SM 3+4: Emil Meyer Petersen kører godt
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Falkenberg SM 3+4 Fredag d. 18. maj

Det kører for Emil Meyer Petersen
Fuld Rulle
29/05-2012 kl. 10:15

Fredag havde vi to træninger. Træningerne skulle bruges på at finde linierne på Moto3 Hondaen og finde et godt tempo. Første træning gik godt. Jeg følte mig godt tilpas på raceren og kørte hurtigere og hurtigere
under hele passet. Jeg fandt nogle gode linier men man kan altid forbedre sig og teste noget nyt.

I anden træning gik det endnu bedre, jeg kørte stabile tider og fik hele tiden øget tempoet lidt igen. Jeg
forsøgte mig med at bremse senere og give gas tidligere. Efter fredags træningen var jeg nu klar til at presse lidt mere om lørdagen.

Lørdag d. 19. maj
Kvalifikation

Nu blev det tid til at presse. Jeg kørte ud til kvalifikationen med dækkene som havde kørt et race og to træninger. Jeg følte godt greb i starten og var med helt fremme i top 4 gennem hele passet. Vi lå rigtig tæt i første halvdel, men hen mod midten af passet blev vi spredt lidt ud og jeg var nede som 4'er.

Jeg begyndte at presse lidt ekstra. Men så snart jeg begyndte at presse mere fik jeg problemer med bagdækket. Vejret var blevet bedre og jeg havde et for blødt dæk på. Jeg manglede greb men forsøgte alligevel at komme ned på bedre tider. Jeg endte 3'er efter Henning Flathaug og Alfred Björback.

Race

Jeg startede i første led og var fuldt fokuseret på racet nu. Lamperne slukkede og jeg kom godt afsted. Jeg tog starten og var 1'er ud af første sving. I sidste sving på første omgang kom Henning forbi og jeg forsøgte at hænge på men havde ikke fået nok varme i dækkene til at følge med og kort efter kom

Linus Harrysson også forbi. Jeg tabte igen lidt til ham og så kom Alfred Björback også forbi. Efter et par omgange bag Alfred fik jeg sat tempoet op og kom hurtigt forbi og begyndte at hente Linus. Henning tabte tempo og Linus gik forbi og kort efter var jeg forbi. Rigtig tæt race fra start af. Halvvejs inde i racet kørte jeg forbi Linus og tog føringen. Jeg begyndte at presse på for at få et forspring men Linus hang godt med og det samme gjorde Henning. Alfred havde tabt lidt tid. Efter et par omgang i front så jeg Linus` racer ligge i gruset i en af de ret hurtige sving. Han havde nær taget Henning med og jeg fik et lille forspring. Men på de sidste to omgange satte Henning tempoet op og i sidste sving på sidste omgange kørte han indenom. Jeg forsøgte at komme hurtigt ud af svinget og køre forbi, men han lukkede af og jeg endte 2'er 0,070 sekund efter Henning Flathaug. Alfred Björback blev 3'er og joakim Gulliksen 4'er.

Søndag d. 20 maj
 Kvalifikation

Vejret var endnu varmere, vi tog chancen og satte nogle lidt blødere dæk på end vi havde i racet men stadig hårdere end lørdagens kvalifikation. Men igen et forkert valg.

Jeg kørte ud med nyt bagdæk og let brugt fordæk. Efter nogle få omgange lavede Linus Hellberg et slemt styrt og cyklen lå på banen så vi blev afbrudt. Han var heldigvis ok. Vi blev sendt ud igen og nu begyndte jeg at sætte tempoet op. Jeg fik tidligt problemer med bagdækket og fandt aldrig rigtig samme fart som dagen inden. Jeg endte 3'er efter Joakim Gulliksen og Henning Flathaug. Linus Harrysson 4'er.

Race

Til racet var det blevet endnu varmere og vi satte dækkende fra lørdags racet på, og øndrede lidt på dæktrykket. Jeg fik en god start men både Henning og Joakim kom forbi i første indbremsning. Jeg tabte hurtigt lidt til Joakim og Henning. Joakim tabte så til Henning som kørte suverænt og stak af fra os.

Jeg kæmpede mig op til Joakim og gennem hele racet havde vi en rigtig tæt fight. Vi gik forbi hinanden et par gange. Jeg havde lidt små problemer med bagdækket men ikke noget som gjorde jeg tabte meget tid.

I sidste del af racet begyndte Alfred Björback at køre rigtig stærkt og hente ind på mig og Joakim og med 2 omgange igen lå han lige i rumpen af os. På sidste omgange styrtede han desværre. I sidste sving bremsede Joakim forbi mig og jeg forsøgte at komme forbi igen ud af svinget men Det lykkedes ikke.

Jeg endte som 3'er efter Henning Flathaug og Joakim Gulliksen. Endnu engang var det marginaler som var mod mig, 0,025 sekund mellem mig og Joakim.

Linus og Stinius som kører i samme klasse og i team med mig, havde begge en mere uheldig weekend. Linus styrtede i begge race og Stinius havde problemer med raceren som gik i stå i både kvalifikationen og racet søndag. Begge havde ellers haft rigtig godt tempo hele weekenden.

Jeg er rigtig tilfreds med weekenden og har haft en god start på sæsonen. Podiet i alle 4 race og fører SM med 4 point foran Joakim Gulliksen.

Del med en ven

0 personer snakker om “Falkenberg SM 3+4 Fredag d. 18. maj

  1. Thumbs up 😉 Spændende om Henning og Joakim kan holdes bagved i den samlede stilling efter næste løb

Skriv et svar

Giver børn en ny start