Træf på Toppen: Danmarks største motorcykeltræf
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Engang Danmarks største motorcykeltræf

Nu en stor underskudsforretning
Træf på Toppen
07/03-2012 kl. 18:00

Det traditionsrige motorcykelarrangement i Skagen ”Træf på Toppen” har de sidste 5 år oplevet en halvering i antallet af besøgende og samtidig stigende udgifter. Det har resulteret i at den lokale motorcykelklub, som står bag arrangementet, i år står med et underskud på ca. 100.000 kr., når de hjælpende foreninger har fået deres ”løn”.

Træf igen i 2012?
Brian Sloth Andersen har i mange år været den økonomisk ansvarlige. Han forudså udviklingen for nogle år siden, og har siden, sammen med resten af bestyrelsen, arbejdet på at minimere udgifterne. Desværre har det ikke være nok til et overskud efter sidste års træf.

” Vi har i træffets bestyrelse være i tænkeboks. Er det muligt at vende udviklingen til overskud eller er træffets dage talt?”, erkender Brian Andersen.

”På et møde i MC Scavenius, spurgte vi medlemmerne om der skulle afholdes træf i 2012 trods et underskud til klubben på ca. 100.000. Det var der heldigvis stemning for. Derfor vil vi i bestyrelsen drøfte hvilke økonomiske tiltag der skal gøres”, fortæller Brian Andersen.

MC Scavenius er den lokale motorcykelklub i Skagen som står bag træffet. De ca. 30 medlemmer er alle en aktiv del når Skagen hver sommer besøges af de mange motorcyklister.

Deltagerantallet halveret
Da træffet i 2006 toppede var der 6110 motorcykler og i alt ca. 13.000 gæster. Dertil havde træffet ca. 1100 lokale hjælpere til at afvikle det store arrangement. Til sidste års træf deltog ca. 6800 gæster hvoraf mange kom i bil, formodentlig på grund af det våde vejr. Derfor var der kun ca. 2150 motorcykler at finde på pladsen.

Lokale og kommunale foreninger støttes
De mange medhjælpere kommer fra foreninger i hele Frederikshavns kommune, og en del af dem har været med i mange år. Fortjenesten af de 3-4 arbejdsdage i forbindelse med træffet, går til foreningernes medlemmer. Dermed også Skagens ungdom.

”Jeg håber vi fortsat kan være med til at hjælpe bl.a. de Skawske forening økonomisk. Det er trods alt mange af vores venner og bekendtes børn der støttes. Jeg ved de mange penge træffet uddeler til foreningerne gør en stor forskel” udtaler Brian Andersen.

Fasttradition i 21 år
Træf på Toppen har været afholdt i 21 år, og en del motorcyklister og hjælpere har været med siden starten.

”For mange er det en fast tradition at være i Skagen til motorcykeltræf. Det ville være med blødende hjerte, hvis vi har nød til at fortælle disse, at tradition er slut. Vi er simpelthen nød til at få vendt kutteren, for at sikre at vi ikke står i samme situation efter dette års træf” udtaler en rørt Brian Andersen og afslutter:
”Konklusionen er altså, at der til sommer vil være motorcykeltræf i Skagen i uge 29”

Træf på Toppen i Skagen d. 19.-22. juli 2012.
Læs mere om Træf På Toppen på www.træfpåtoppen.dk.

Del med en ven

7 personer snakker om “Engang Danmarks største motorcykeltræf

 1. Jeg forstå det godt 2/3 af de deltager der er kommet i bil eller er der bare for at drikke.

 2. Ikke at det er nogen trøst, men mange træf har faktisk svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Jeg tror problemet ligger hos mig som træfdeltager. Når jeg tager til træf, vil jeg underholdes og serviceres, øllet skal være til høkerpris, (ellers tager jeg det med hjemmefra), og der skal være underholdning på professionelt niveau.
  Så de forskellige træf gør jo alt muligt og binder sig til høje omkostninger, i håb om at de får en masse gæster. Hvis det så regner lidt eller er lidt koldt, kommer der bare ikke gæster nok og så
  vælter læsset.
  Så måske hvis jeg ville acceptere at skulle betale mere i indgang og lidt mere for drikkevarene, det så bedre kunne løbe rundt.

 3. Jeg er fuldkommen enig med Pumbaadk. Lav det om til et motorcykel træf igen. Jeg har deltaget i Træf på toppen lige siden de glade dage på buttervej. Jeg stoppede for nogle år siden da det ganske enkelt ikke længere var et motorcykel træf…

 4. Arrangørene af de store træf skal lade være med at pive!
  Der var ingen der tvang dem til at starte med husmor-strip, semi- og hel professionelle musiknavne og et hav af øvrige events. Efterfølgende er de begyndt at overbyde hinanden med navne, og på et tidspunkt kommer regningen!

  Som edbrit skriver; gå tilbage til motorcykeltræffet og drop festivallen!

  Det kan være at de der ikke kan nøjes med at komme ud og være sammen med andre motorcyklister, drikke en øl til 10-12 kr og så ellers høre på et middelmådigt rockband, hvis største dyd består i, at de kan starte og slutte et nummer nogenlunde samtidig – i stedet vælger at blive hjemme, jamen så fred være med det. De finder nok andre events at støtte op om! Så kan motorcyklisterne hygge sig i stedet!

 5. For mit vedkommende er træffet blevet mere en byfest/tivoli end et motorcykeltræf, og har derfor de sidste år fravalgt det.
  Og som andre siger, når der er så mange billister, så har man ikke samme følelse af man er til træf, som andre steder.
  Synes det er sjovere ved de træf, hvor bandet er ½ amatør bands (som Kasper skriver) og meget af underholdningen opstår spontant.
  Sådan var det i 80'erne, der var det en flok glade amatører der tilrettelagde træffene, men vi hyggede os 🙂

Skriv et svar

Giver børn en ny start