Classic Race: Racermotorcykler populært hos publikum
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Classic Race foregår også på to hjul – og tre

Feltet af flotte racermotorcykler er også populært blandt publikum
Classic Race Aarhus
15/05-2013 kl. 13:30

Det er ikke biler det hele, og feltet af flotte racermotorcykler er også populært blandt publikum. Det er ganske let at forstå hvorfor: Feltet er stort og varieret og farverigt, og når tohjulerne fra mere end tres års banesport indtager banen rundt om Mindeparken, så gjalder det af motorsport.

Fra Italien, Storbritannien, Vesttyskland (som det jo hed dengang), Spanien og mere til kommer de spektakulære maskiner. Og godt nok kører de opvisning, men det forhindrer dem ikke i at køre stærkt: I dette felt finder man nogle af weekendens pureste fartmaskiner overhovedet – bortset lige fra Formel 1-bilerne er ingen andre køretøjer mere kompromisløst konstrueret til fart og motorsport.

Og de HAR faktisk ikke to hjul allesammen: Der er også motorcyklerne med sidevogn i feltet, og de har i sagens natur tre hjul. Det gør dem ikke mindre rendyrkede end tohjulerne – ja, trehjulerne er måske de mest skræmmende af alle. Der er jo to kørere på sådan en sidevognsmaskine, og codriveren har det lidet flatterende kælenavn “sandsækken”. I løbet af weekenden vil mange tilskuere formentlig stå og tænke “bare det var mig” ved synet af de mange flotte racere – uanset om de har to, tre eller fire hjul.

Men rollen som “sandsæk”? Den kræver noget særligt. På billedet herover er det Bjarne Louw på sin 750 kubiks BMW fra 1964, og han fik ved et løb i Sverige overtalt Sten Winberg til at agere kontravægt. Sten fyldte i øvrigt 69 et par uger efter!

Bjarne kommer i år til start med BMW’en i Classic Race Aarhus. Gys selv ved billedet herover – og se det i virkeligheden den 17.-19. maj.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start