Michael Møller Pedersen debuterede i weekenden i CEV Repsol Superbike serien i Spanien på Aprilia RSV4 Factory.

Det var med stor usikkerhed at Michael Møller Pedersen i sidste uge tog til Jerez for at køre første afdeling af CEV Repsol Superbike.

Tilbage i december 2013 havde han et uheld under motocrosstræning og pådrog sig et kompliceret brud i venstre hånd som efterfølgende har krævet to operationer.

Seneste operation var 19. marts, hvorefter beskeden fra lægerne lød på minimum 6 uger før genoptræning kunne starte.

I dagene efter operationen var Michael sammen med Rene Prang på visit hos teamet i Cartagena, Spanien, for at lave den sidste klargøring af Aprilia'en til sæsonen's start, som på det tidspunkt så ud til at blive i form af nogle tests i løbet af maj måned.

Det endte dog med en aftale om Michael skulle til Jerez og forsøge om det var muligt at køre motorcykel.

Første tur på Motorcykel i 6 måneder.

Til den første frie træning fredag formiddag, var det præcist 6 måneder siden michael sidst havde kørt motorcykel til EM løbet i Albacete.

Da det var første gang på Jerez banen, blev den første træning brugt på at finde ud af banen og finde en god rytme på motorcyklen uden at presse hånden for meget. Det gik over alt forventning og omgangstiderne rakte hurtigt til placeringer midt i feltet.

Under lørdagens to tidskørsler blev det til en 20. startplads med en bedste omgangstid på 1.46,8. i løbet af dagen var hånden begyndt at brokke sig og det blev sværere og sværere at lægge pres på bremsen ind i venstresvingene.

Under søndagens warm-up blev det kun til få omgange hvorefter banens læge blev opsøgt.

Her blev der spøjtet noget bedøvende på hånden og der blev lagt en støttebandage på, for at undgå unødig belastning under løbet.

Til løbet var der en del trafik i de første sving, og de første omgange blev brugt på at kæmpe om placeringerne.

Få omgange inde i løbet, havde michael en fight med en af konkurrenterne som strakte sig over 3 omgange og positionsskifte 4-5 gange pr. omgang. Til sidst lykkedes det at komme forbi og få lavet et hul. Derefter handlede det om at finde en rytme og et stabilt tempo som kunne holde resten af løbet.

Tiderne holdtes stabilt, og de to sidste omgange var tilmed nogle af de hurtigste tider som michael kørte i løbet.

Michael sluttede løbet som nummer 18 ud af ialt 35 startende, kun ca. 7 sekunder efter første pointvinder.

“Omstændighederne taget i betragtning, så er jeg meget godt tilfreds med weekendens forløb. Jeg ærger mig over at jeg fik placeret mig så dårligt i første sving og mistede så mange pladser. Det tog for lang tid at hente det tabte, og så var dem som jeg ville prøve at følge med kørt, men nu er vi igang og så håber jeg at jeg kan slutte i pointene næste gang!”