Aarhus Motor Klub klar med fem løbsweekender - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Aarhus Motor Klub klar med fem løbsweekender

AMK tidligt ude med DM roadracing kalender for 2011
CO
17/11-2010 kl. 12:00

AMK – Aarhus Motor Klub – har offentliggjort næste års DM roadracing kalender.

Klubben løfter i 2011 opgaven med at afvikle løbsweekenderne for de forskellige klasser, og allerede tidligt i denne måned var kalenderen på plads, hvilket giver kørerne optimale betingelser for planlægning.

Efter nedlæggelse af Super Challenge serien som blev afviklet i forbindelse med bilernes DTC, er DM klasserne 600 Supersport og Superbike de mest prestigefyldte og eftertragtede her hjemme.

En række af de danske topkørere har da også allerede udtrykt begejstring for og opbakning til næste års DM.

DM lægger ligeledes asfalt til Rookie 600 og Rookie 1000 klasserne hvor sportens nye kørere slår deres folder, og publikumsmagneten med classic klassernes mange kostbare nostalgiske racere bliver også i 2011 et tilløbsstykke.

AMK's tidlige udmelding giver ligeledes motorsportsinteresserede mulighed for allerede nu at krydse den kommende sæsons oplagte udflugtsmål af i kalenderen, nemlig de danske racerbaner hvor bulderet fra potente maskiner blandes med duften af benzin.

Pressemeddelelse:

Knapt er 2010-sæsonen overstået, førend den næste udgave ligger i faste rammer.

I hvert fald har Danmarks førende klub indenfor den tohjulede Road Racing-sport, Aarhus Motor Klub, allerede sit program for 2011 på plads.

”Vi kommer til at arrangere Road Racing-løb på alle tre danske baner med et meget bredt program,” siger Jan R. Eriksen fra Aarhus Motor Klub.

”To gange kommer vi til at afvikle løb på såvel FDM Jyllandsringen som på Padborg Park, og så får vi en enkelt løbsweekend på Ring Djursland.”

Ligesom for klubbens 2010-weekend på Danmarks mest krævende og udfordrende racerbane bliver der også i 2011 tale om en weekend i det historiske hjørne, når det gælder racerbanen på Jyllands næsetip.

”Vi kører atter en weekend på Ring Djursland udelukkende med de klassiske maskiner,” siger Jan R. Eriksen oven på årets succesfulde udgave af International Classic TT.

”Næste års løb kommer til at tælle til såvel det danske og nordiske mesterskab som til UEM’s Classic Cup, og så håber vi naturligvis også, at vi kan få kørerne fra IHRO-klasserne til at stille op.”

Det klassiske løb på Ring Djursland bliver dog ikke det eneste rendyrkede Road Racing-løb, som Aarhus Motor Klub kommer til at stå bag i 2011.

For første gang i flere år vil en hel weekend på FDM Jyllandsringen blive helliget tohjulerne.

”I juni kører vi atter på banen ved Silkeborg med alle de store Road Racing-klasser. Der bliver separate løb for både Rookie-, Super Sport- og Super Bike-klasserne, ligesom der naturligvis også vil være Classic-løb på programmet,” forklarer Jan R. Eriksen.

For de tre resterende løb, som Aarhus Motor Klub arrangerer, gælder det, at motorcykelklasserne bliver afviklet ved stævner, hvor der også vil være forskellige billøb.

Aarhus Motor Klubs 2011-kalender ser således ud:

28.-29. maj 2011              – Padborg Park – Moderne og classic – Fælles weekend med biler

11.-12. juni 2011              – FDM Jyllandsringen – Moderne og classic – Udelukkende motorcykler

13.-14. august 2011        – FDM Jyllandsringen – Moderne og classic – Fælles weekend med biler

20.-21. august 2011        – Ring Djursland – Classic – Udelukkende motorcykler

  3.  -4. september 2011 – Padborg – Moderne og classic – Fælles weekend med biler – DM-Finale

Nærmere oplysninger kan fås ved henvendelse til Aarhus Motor Klub på 51 56 85 84.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start