TDI på Yamaha motorcykel - Yamaha søger patent
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Yamaha søger patent

Tdi patentansøgning fra Yamaha
CO
11/07-2009 kl. 00:15

Yamaha har indgivet flere patentansøgninger vedrørende diverse teknologiske løsninger, i forbindelse med en fire cylindret turboladet diesel rækkemotor med intercooler.

Nogle af de ting der er værd at lægge mærke til, er en brændstofkøler og en intercooler monteret over motoren og skjult i stellet, og en turbolader monteret relativt nær topstykket.

Et sådant arrangement vil medvirke til at beskytte turbolader og intercooler i tilfælde af styrt, reducere turbotøven, og udgøre et kompakt design.

Selv om denne patentansøgning ikke indikerer at en Tdi motorcykel fra Yamaha venter lige om hjørnet, giver det dog et fingerpeg om nogle af de teknologier Yamaha udforsker.

Fig 2.

En intercooler (105) er placeret er placeret over motoren og under tanken (171), og en brændstofkøler (121) er placeret foran intercooleren (105).

Luftindtag (173) fanger fartvinden, og køler dermed brændstofkøleren og intercooleren, og den opvarmede luft føres derefter ud af (175).

Turbolader (103).

På Isle of Man køres der TTX ræs på elektriske cykler, flere producenter sysler med hybrid cykler, og nu roder Yamaha altså med en diesel-hakker.

Når fantasien efter denne oplysning får frit løb, så kommer undertegnede til at tænke på diesel køretøjer som kører på brugt friture olie nede fra den lokale grill bar.

Kan hænde det i fremtiden bliver lettere at tiltrække fastfood kæder, som sponsorer i motorsportens verden.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start