Yamaha præsenterer ny mobilitetsløsning til bykørsel - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Yamaha præsenterer ny mobilitetsløsning til bykørsel

2022 Yamaha NEO’s electric scooter
CO
10/03-2022 kl. 21:06

Yamaha præsenterede i dag officielt den nye 2022 Yamaha NEO’s electric scooter, hvilket kommer som lidt af en overraskelse, da der sagtens kunne være gået en uges tid eller to mere.

Det er præcis en uge siden Yamaha begyndte indledte en ny æra under slagordet Yamaha Switch ON, hvor japanerne præsenterede tre e-cykler, en alternativ B01 med fede dæk, en elektrisk NEO’s og en elektrisk koncept Scooter.
Og lige netop den elektriske NEO’s fik vi lovning på, at vi ville komme til at se mere til i løbet af nogle uger, og at modellen ville blive udbredt på det europæiske marked allerede i år.
Der var i denne omgang ikke en elektrisk motorcykel på programmet, men vi hørte i præsentationsvideoen, at mere end 50% af cykler der sælges i Europa om 5 år forventes at være elektriske, og i videoen hørte vi også, at vi fremover kommer til at se mange flere elektriske tohjulere fra Yamaha.
Yamaha indledte en ny æra, og den er elektrisk.

Efter den første omtale af Yamaha NEO’s havde vi egentlig forventet, at der gik lidt længere tid inden NEO’s blev præsenteret officielt, men det skete altså i dag, og Yamaha’s effektive nye mobilløsning til bykørsel kommer også i handlen førend forventet.
For modellen kan ifølge dagens pressemeddelelse fra Yamaha nemlig allerede købes på udvalgte europæiske markeder fra Maj måned 2022.
Se præsentationsvideoen 2022 Yamaha NEO’s electric scooter. Move Smart under dette afsnit.

“Den nye NEO’s generation er Yamahas første masseproducerede “50 cc tilsvarende” el-scooter”, og er udstyret med en elektrisk motor der yder 2,3 kW/424r/min. nominel effekt og 2,5 kW (3,4 hk)/400r/min. maks. effekt med et maksimalt drejningsmoment på 126 Nm.
Scooteren er udstyret med et 19,2 Ah Lithium-ion batteri, der giver en rækkevidde på knap 40 kilometer, og opladningstiden angives til 8 timer fra 0-100% samt 4 timer fra 20-80%.
Det og meget andet om nyheden fremgår af Yamaha’s website, der nok ikke helt tilfældigt er opdateret i dagens anledning, og hvor man også finder dette let overskuelige hurtige overblik over nyheden.

Highlights

 • Jævn, støjsvag og effektiv elektrisk power
 • Navmonteret elmotor med “direct drive”
 • Hurtig og kontrollerbar acceleration
 • Universel kørestilling, der passer til alle størrelser og erfaringsniveauer
 • Aftageligt Yamaha litiumionbatteri
 • Kørselstilstande, der kan vælges
 • Ultra støjsvag kørsel
 • Enkel, kompakt og universel stil
 • Mulighed for tilslutning via Yamaha MyRide appen
 • Opbevaringsrum til pilothjelm under sædet
 • Elegante og letaflæselige LCD instrumenter
 • Smart Key nøglefrit system
 • Fuld LED belysning

Den nye NEO’s fra Yamaha er i følge præsentationsvideoen både Easy, Smart og Cool, og hvilken miljørigtig urban pendler kan modstå symbolet med det indlejrede Move, Live, Love.

Elektrisk mc fra Yamaha?
Scootere har i mange år være utroligt populære transportmidler i en lang række sydeuropæiske storbyer, og det bliver ret interessant at følge, om den elektriske NEO’s kan trække befolkningen i danske storbyer i samme retning.
Og måske endnu mere interessant at følge udviklingen generelt hos Yamaha, der som tidligere nævnt har erklæret, at vi fremover kommer til at se mange flere elektriske tohjulere fra Yamaha.
Elektriske motorcykler?

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start