Women's Motorcycle Conference Online 17.-18. april
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Women's Motorcycle Conference Online

Kvindelige motorcyklister mødes online 17.-18 April
Steffen Olesen
10/04-2020 kl. 10:15

Det er faktisk ikke så forfærdeligt mange år siden, at motorcykelmiljøet generelt var en mandsdomineret verden, hvor det smukke køn var henvist til en passiv rolle på bagsædet.

Men i dag ser verden noget anderledes ud, og den 17-18. April 2020 afholdes Women's Motorcycle Conference Online, hvor en række kvindelige værter som eksempelvis Jen Dustan – District Sales Manager for Husqvarna Motorcycles USA – går på den virtuelle talerstol, og sætter fokus på en lang række emner relateret til kvindelige motorcyklister.  

Vi ved at der her i landet findes en række klubber og grupper for kvindelige motorcyklister, men i udlandet er man faktisk lidt længere fremme i skoene, hvor vi ser et stigende antal magasiner, websites og grupper målrettet kvindelige motorcyklister, som eksempelvis Gearchic, WRN – women riders now, kvindernes sektion på Borntoride.com, Black Girls Ride og mange, mange andre.

Vi har heldigvis gennem en længere årrække set en vækst i andelen af kvindelige motorcyklister i Danmark. I 2018 kunne du her på siden i artiklen Flere kvinder kører MC læse, at antallet af kvindelige motorcyklister var øget med 255% over en femårig periode, og samme år kunne vi også fortælle, at mere end hver tiende nye motorcykel der røg over disken i 2017 blev købt af en kvinde.  

Selv i traditionelt mandsdominerede lande som Saudi Arabien ser vi kvinderne kræve deres ret til at køre motorcykel, og rigtig mange af tøserne er faktisk ret dygtige motorcyklister.

Her på redaktionen kender vi faktisk en del piger som håndterer motorcyklen med imponerende køreteknik og usvigelig sikkerhed, hvor knejterne må nøjes med tilskuerpladserne fra bagerste række når der køres inspireret.

Det ser vi også eksempler på inden for motorsportens verden, hvor vi Ana Carrasco skrive sig selv ind i historiebøgerne, da den unge spanske racerkører i 2018 løb med titlen World Supersport 300 champion.

Et andet eksempel er Maria Herrera, der ligeledes har indtaget en plads i historiebøgerne som verdens første kvindelige fuldtids SSP600 kører. Danmark er ganske vist et lille land på den global MC scene, men vores danske pigers resultater i motorsport taler vist for sig selv.

Her kan du læse mere om danske Sara og Line's kraftpræstationer ved VM Motocross

Pigerne tør godt, de vil selv og de kan selv, og det synes vi er hamrende fedt.

Som kvindelig motorcyklist kender du selvfølgelig allerede til det verdensomspændende WRWR – Women Riders World Relay der i skrivende stund har næsten 20.000 medlemmer på Facebook, men vi synes også lige vi ville gøre opmærksom på Women's Motorcycle Conference Online, der over to dage afvikler en række workshops.

Du kan tilmelde dig arrangementets nyhedsbrev her, og følge Women's Motorcycle Conference Online her.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start