Motorcykelsalget boomer - 2018 bedre end tidligere år
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Voldsom salgsvækst

Lavere afgifter og et fordelagtigt vejr har boostet salget af motorcykler
Mathias B. Høj
13/08-2018 kl. 12:13

Væksten i nysalg af motorcykler i 2018 er ikke mindre end 23% over niveau i forhold til samme tidspunkt sidste år. Det viser en opgørelse fra Motorcykel Forhandler Foreningen (MFF), som også viser lidt om, hvad det er borgerne har købt. Og det er i særdeleshed Yamaha MT-07, som der er blevet solgt ikke mindre end 190 stk af. På andenpladsen findes storebror MT-09, som der er solgt 60 stk af. Så hvis du ser en Yamahaforhandler med et smørret grin, ved du nu hvorfor.

MFF peger selv på de lavere udgifter som en vigtig faktor i forhold til salgsvæksten. Kombineret med en lav arbejdsløshed, er der simpelt hen flere som får råd og lyst til at udleve drømmen om at køre motorcykel. Og når det er blevet billigere at anskaffe ønskemotorcyklen, stiger salget. Det ses også i det øgede salg i premiumsegmentet, som fx BMW og Harley-Davidson, der begge har klaret sig hæderligt i år.

Interessen for brugte motorcykler er også steget, viser trafikken til123mc.dk. Og her er den solrige sommer sikkert også en del af forklaringen. Trafikken til siden viser i hvert fald et klart mønster med, at en solrig dag efterfølges af en aften med mange nysgerrige klik på motorcykelannoncerne. Kawasaki oplever det samme.

Men mon ikke det også hjælper, at det er blevet mere sikkert at køre MC? ABS udbredt; kurve-ABS er det næste store. Og de store MC-producenter eksperimenterer i det skjulte med automatisk nødbremse.

Del med en ven

0 personer snakker om “Voldsom salgsvækst

  1. Er der nogen brugere, der har købt en Benelli hos T Hansen og som vil fortælle om deres oplevelse?

Skriv et svar

Giver børn en ny start