Video: Ny rå sekscylindret tysk model til 2019
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: Ny rå sekscylindret tysk model

2019 Horex VR6 Raw
CO
23/10-2018 kl. 06:05

Ikke alle kender motorcykelmærket Horex, men bag navnet gemmer der sig både interessant historie og endnu mere spændende motorcykler.

Kort fortalt indledte Fritz Kleeman i 1923 karrieren som motorcykelproducent. da han grundlagde firmaet HOREX-FAHRZEUG AG. Fritz kørte selv racerløb på den første 248 kubikker Horex producerede, og Horex fremhævede at deres motorcykler var konstrueret af motorcyklister til motorcyklister.

Horex var en fremgangsrig motorcykelproducent, indtil anden verdenskrig satte en midlertidig stopper for foretagendet. Produktionen blev genoptaget i 1948, men blev atter indstillet da Daimler-Benz i 1960 overtog firmaet.

Efter en genoplivning i 2010 gik virksomheden konkurs i 2014, men allerede året efter fik den nuværende ejer 3C-Carbon Group AG i 2015 firmaet på benene igen.

Sådan udformer Horex en kompakt V6'er 

Motorcyklerne fra Horex der kan betegnes som Premium-Roadstere, er især karakteriseret ved modellernes utroligt smalle 1218cc V6 motorer. På den 18 ventilede V6 motor anvendes et layout med kun 15 graders vinkel mellem forreste og bagerste cylinder-række. Derfor kan man nøjes med én enkelt cylinderblok – samt et enkelt tilhørende topstykke – og motorens bredde udgør faktisk kun beskedne 43cm. Lidt cool er V6'eren endvidere udstyret med 3 overliggende knastaksler. Producentens hjemmeside oplyser om en ydelse på 161hk og 128Nm, men afleveringen af motorens moment skulle efter sigende være en oplevelse i særklasse.

Horex har til modelprogrammet 2019 tilføjet den nye VR6 Raw, der med en række vægtbesparende tiltag har fået barberet 4 kg af og samtidig er blevet mere rå at se på. VR6 Raw har fået smedede letvægtsfælge, er udstyret med Brembo M50 bremsecalipere, hviler sikkert på eksklisiv Öhlins affjedring, og har lige som resten af 2019 line-up'et fået ny 7″ LCD skærm i instrumenteringen.

7 tommer LCD instrumentering med mulighed for bluetooth opkobling til mobilen

Jo, MagaCin ilede da forbi modellen ved den nys overståede motorcykelmesse Intermot i Köln, men tiden var desværre ikke til at dvæle over det betagende skue.

Horex hjemmeside kan du under multimedia finde video med snak om og kørsel på et par modeller. BEMÆRK!! Umiddelbart under videoen er der link til en lydfil hvor motoren får lidt gas, og vrælet fra den motor er altså ikke specielt kedeligt.

Horex VR6 Raw ser faktisk ret cool ud, og vi forsøger at tildele modellen lidt mere opmærksomhed ved den snarligt kommende EICMA messe i Milano – Italien.

Del med en ven

0 personer snakker om “Video: Ny rå sekscylindret tysk model

Skriv et svar

Giver børn en ny start