Video: BMW's elektriske Vision DC Roadster
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: Elektrisk Vision fra BMW

BMW Vision DC Roadster koncept model
Steffen Olesen
25/06-2019 kl. 16:00

I mere end 90 år har den tocylindrede boksermotor været et nøgleelement i BMW Motorrad's identitet i både teknologisk og visuel forstand. Men da BMW konsistent forfølger et mål om elektrificering, opstår spørgsmålet om hvordan en elektrisk drevet BMW motorcykel kunne komme til at se ud. Og hvordan får man få den til at fremstå umiddelbart genkendelig som en BMW?

Et muligt svar kunne være BMW Vision DC Roadster.

Sådan nogenlunde loyalt oversat til dansk, lyder det i indledningen ved BMW Motorrad's præsentation af koncept modellen BMW Vision DC Roadster. BMW fortsætter med at beskrive, hvordan dem der har prøvet at køre en elektrisk motorcykel, ved at oplevelsen er lige så mindst lige så opløftende, som at køre på motorcykel med forbrændingsmotor.

Vi er enige med BMW så langt, at det er en helt speciel oplevelse at vride gashåndtaget – eller potentiometeret? –  når der er tonsvis af moment tilgængeligt helt fra bunden. Men her på redaktionen tillader vi os nu stadig at bevare en smule sund skepsis, og har da også visse forbehold med hensyn til E-motorcyklerne.

Ikke desto mindre ser BMW's nye Vision DC Roadster rigtig spændende ud, og BMW er åbenbart så langt med projektet, at man faktisk også allerede har udviklet en køredragt til koncept modellen.

Køredragt specielt fremstillet til BMW Vision DC Roadster

BMW fortæller at batteripakken på Vision DC Roadster, er placeret hvor man normalt monterer motoren, og at den cylindriske elmotor som er direkte forbundet med kardantrækket, er placeret under batterierne.

Hvad der som umiddelbart førstehåndsindtryk fremstår som cylindre – altså det der på en traditionel boksermotor stritter ud til siderne – er i virkeligheden køleelementer til eldriften.

Køleelementer der når elmotoren startes op bevæger sig en smule udad, og dermed indikerer at motorcyklen er klar til action.

Køleelementer i stedet for en boksermotors cylindre

Informationerne fra BMW fortæller at stellet er forarbejdet i en kombination af aluminium og kulfiber, og at der er gjort udstrakt brug af kulfiber for at holde vægten nede.

Inden du går videre til den beskrivelse fra BMW Motorrad vi har linket til nederst i artiklen, så se lige videoen med BMW Vision DC Roadster herunder.

Det er lidt lækkert at de fleste motorcykelproducenter efterhånden er blevet rigtig gode til at producere video. Fede billeder og lækker video generer også interesse her på redaktionen, og nu er vi faktisk ret spændte på om projektet bliver ført ud i livet.

Ser vi konceptmodellen på EICMA i efteråret, og en produktionsklar model kort tid efter?

Vi kender ingen specifikationer endnu, og må som dig nøjes med de første billeder og teaser videoen.

Men synes du BMW's elektriske nyhed er spændende, så kan du læse mere om BMW Vision DC Roadster her, hvor du kan vælge mellem engelsk og tysk.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start