Video: BMW's nye 1800 bokser - se og hør den
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: BMW's nye 1800 bokser

Motoren forventes i flere modeller
Steffen Olesen
15/02-2019 kl. 06:00

Motorcykelproducenterne har efterhånden svært ved at skjule når der udvikles nye modeller, så de vælger med jævne mellemrum selv at” lække” et udvalg af informationer. Så har man selv lidt mere hånd i hanke med hvad der slipper ud og hvornår.

Engelske Triumph demonstrerede sidste år ganske fikst, hvordan man kan pirre medierne – og fange folks opmærksomhed – inden en kommende model lanceres. Her tænker vi specielt på rækken af teaser-videoer der med jævne mellemrum blev frigivet, inden dækkenet blev flået af den nye Triumph Scrambler 1200.

Den amerikanske producent Lighning motorcycles som har den voldsomme elektriske Lightning LS-218 på programmet, har inden lancering af de nye Strike modeller først viftet os om næsen med et dunkelt billede af en forlygte, og senest vist et billede der sammenligner førerpositionen på Lightning LS-218 og de kommende Strike modeller.

Sådan teaser Lightning Motorcycles for de kommende Strike modeller

BMW med nyt medie-stunt

BMW Motorrad har valgt en noget anderledes fremgangsmåde med producentens nyudviklede 1800cc bokser motor. Her har man valgt at udlevere motoren til japanske Custom Works ZON, og ganske enkelt givet firmaet frie hænder til at kreere en motorcykel rundt om motoren. Du har muligvis set billeder af modellen før, men måske har du lige som os ikke tidligere set video med R18 Departed. Se videoen herunder, hvor der snakkes lidt om custom projektet, men hvor du også ser motorcyklen i aktion, og hvor du hører 1800cc bokseren pludre lystigt.

R18 Departed er bygget af japanske Custom Works ZON

Et frisk og anderledes mediestunt, hvor nogle vil synes R18 Departed er fed, og andre vil vende tommelfingeren nedad. Her på redaktionen er der blandede holdninger til R18 Departed, men vi fokuserer egentlig også mere på den voluminøse bokser motor… for den ser altså rigtig spændende ud.

Lad spekulationerne begynde

Nyheden om en 1800cc bokser motor er sluppet ud, vi har set motoren i funktion, og nu kan vi så begynde at fabulere over hvilke R-modeller BMW vil præsentere fremover.

Lader BMW sig inspirere af Custom Works ZON, så vi snart ser en bølge af Nine-T modeller med stor motor? Får vi motoren at se i en R 1800 RT luksus-tourer. er der salg i en R 1800 GS Adventure, kunne man finde på at bruge motoren til at genoplive konceptmodellen R7 fra 1934? Dit bud er lige så godt som vores.

Fedt hvis det blev en retro inspireret model baseret på R7'eren fra 1934.

Vi tvivler på at BMW investerer i udviking af en ny 1800cc boksermotor, udelukkende for at få omtale på baggrund af en enkelt custom model. Vi er derfor overbevist om at motoren finder vej til en række kommende nye modeller, og spørgsmålet er nok mere hvornår end om de kommer…. vi glæder os til næste kapitel om den nye motor.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start