Video: Havetraktor fra helvede - Honda sætter verdensrekord
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Verdens hurtigste havetraktor

Går under navnet "Mean Mower V2"
Steffen F. Olesen
11/06-2019 kl. 04:00

Honda’s ”Mean Mower V2” har sat ny verdensrekord i kategorien hurtigst accelererende havetraktor.

Ved dette års forsøg på at konstruere en havetraktor fra helvede, fokuserede Honda på at komme hurtigst fra A til B frem for topfart. Med A til B menes der i dette tilfælde fra 0–160 km/t.

Den special byggede havetraktor – der efter reglementet stadig skal være i stand til at slå græs efter ombygning – nåede den målsatte hastighed på kun 6,29 sekunder! Det er hurtigt… Som i RIGTIG hurtigt! Til dem der ikke kan forestille sig hvor stærkt 0-160 KM/T på 6,29 sekunder går, kan vi oplyse at der er cirka 0,2 sekunder hurtigere end en Ferrari Enzo.

Og hvordan opnår man så den sindssyge hastighed på en græsslåmaskine? Jo det er ganske simpelt. Stort set hele maskinen skal såmænd bare skæres i stykker, og herefter smedes sammen igen til noget der minder mere om en gokart. Udskift plæneklippermotoren med en 999 kubik Honda CBR1000RR Fireblade SP række-fire, der spytter 189+ bhp ud ved 13.000 omdrejninger, og producerer et moment på 119nm ved 11.000 omdrejninger. 

Tilføj et special udviklet Scorpion udstødningssystem, samt det obligatoriske Sparco rat med carbon-paddels, så der nemt kan skiftes gear.

Smid maskinen på et par slicks og udskift stålknivene med kompositfiberblade for at reducere vægt, og så har du en havetraktor på omkring 140kg, der kører stærkt nok til at kunne klippe midterrabatten på motorvejen, uden at genere dine medtrafikanter.

Det fartglade monster blev under det officielle rekordforsøg kørt af Jess Hawkins, som bland andet er kendt for at udføre en del af de mange stunt scener i filmene Fast and the Furious. Hertil har Jess Hawkins også tidligere i karrieren, gjort et ganske fornuftigt stykke arbejde som gokart-pilot.

Dave Hodgetts med den fine titel Managing Director of Honda i Storbritannien udtaler: “The original Mean Mower was an incredible machine; but this time we’ve taken it to a whole new level with version two. After taking the top speed record in 2014, we wanted to do something a little different by setting an all-new record for acceleration, and the result is fantastic. Team Dynamics have gone above and beyond in developing and building this real feat of engineering, and hats off to Jess for being brave enough to get behind the wheel!”


Det er langt fra første gang at dagligdags-maskiner ombygges til fuldstændig vanvittige hastigheds-knusere. Læs om flere vilde ombygninger her.

 

 

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start