Verdens grimmeste MC yder 740 Nm
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Verdens grimmeste MC yder 740 Nm

Designet er....interessant! Men det er ingenting i forhold til specifikationerne
Mathias B. Høj
09/08-2019 kl. 06:24

“Tag den stærkeste industri-elmotor i kan finde på lageret og få nogen ovre i bilafdelingen til at stå for designet”. 

Nogenlunde sådan en mistanke til produktionsprocessen får man let, når man nærstuderer konceptmotorcyklerne MF104 og MT104 fra kinesiske NeuWai. MF er den tilnærmelsesvis strømlignede, mens MT er den mere cruiserorienterede.

Meget kan man sige om designet for NeuWai's nye konceptmotorcykler, men det udstråler ikke ligefrem lethed og agilitet. Men det er heller ikke dét der skal sælge dem. Det skal deres moment, som ligger på ikke mindre end 700 – 740 Nm. Jo, den er god nok. De skriver det på deres hjemmeside.

NeuWai fremstiller elektriske biler til det kinesiske hjemmemarked, men vil nu også ind på markedet for motorcykler. Og de vil gerne slå deres navn fast med det samme, og i den forbindelse virker vilde specifikationer som regel. 

MF104 er ifølge NeuWai til “performance-junkien”, med et maksimummoment på 700 Nm. Et tal som vi skal op til performance- og superbiler for at matche, mens topfarten er på 200 km/t. 0-50 km/t tager 2,5 sekunder, mens det ikke er oplyst hvor lang tid 0-100 km/t tager. Ikke imponerende, antallet af Nm taget i betragtning, ligesom rækkevidden er på beskedne 150 km. Vægten er på 250 kg.

MT104 er den mere cruiserorienterede, med et moment på ikke mindre end 740 Nm, mens tophastigheden er på lidet imponerende 150 km/t. 0-50 km/t tager 3 sekunder og rækkevidden er nede på 140, inden batteriskiftetid. Så touringen skal holdes kort, på den brølstærke cruiser. Modsat MF104 er der mulighed for at have en passager med, på den 300 kg tunge motorcykel.

Producenten angiver intet om elektroniske hjælpemidler til at styre de mange kræfter. Så det er tvivlsomt at motorcyklerne, i deres nuværende form, nogensinde når til Europa. Godt det samme, for der angives heller ikke noget om køreegenskaber, ud over at de er stærke. Kernekompetencen er sikkert et par heftige accelerationer og så tilbage til ladestikket. Så vi forholder os skeptiske til NeuWais ønske om at komme ind på motorcykelmarkedet med disse modeller.

Del med en ven

0 personer snakker om “Verdens grimmeste MC yder 740 Nm

  1. Det er svært irriterende at skulle blive ved med at læse om moment som en performanceindikator. Der er INGEN direkte sammehæng mellem moment og præstationer.
    Præstationer sammenlignes på effekt og gerne som vægt/effekt. HK er sjovt nok ikke oplyst. Den yder vel 50hk… eller det forestiller de sig den ville, hvis den havde været mere end en rendering. Det vil passe med 0-50tiden.

Skriv et svar

Giver børn en ny start