Vandkølet styrthjelm fra Pininfarina
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Vandkølet styrthjelm fra Pininfarina

Foreløbig kun tilgængelig i bil-version
Steffen Olesen
02/01-2020 kl. 06:00

De fleste kender vel navnet Pininfarina, der udover at være kendt for design i bilernes verden, i 1986 udvidede aktiviteterne til også at omfatte områder, som industrielt design, design af interiør, arkitektur, grafisk design med mere.

Det italienske designhus er også involveret i design af styrthjelme, og et samarbejde med den Florida baserede amerikanske styrthjelmsproducent ROUX Helmets, har resulteret i en serie vandkølede styrthjelme, der blev præsenteret for offentligheden i December måned 2019.

Styrthjelmene er tiltænkt anvendelse indenfor motorsportens firehjulede verden i en række Formel og GT klasser, hvor kørerne ofte er udsat for ekstreme temperaturer.

Derfor er de vandkølede hjelme udstyret med ROUX's CoolX kølesystem, hvor det cirkulerende vand holder en temperatur på lidt over 10 grader Celsius, da kølesystemet fungerer sammen med det allerede eksisterende Cool Shirt system, som i forvejen afkøler bærerens overkrop med vandkøling.

Andre features omfatter en integreret drikkevands slange, samt et audiosystem med støjreducerende mikrofon og højttalere.

På styrthjelmens nuværende stadie måske en lidt overflødig information, men vi forestiller os at det ikke er en umulig opgave for de to virksomheder, at konvertere styrthjelmen, eller udvikle en version til brug på motorcykel.

Måske ikke lige netop med vandbåren afkøling, men eventuelt en svalende styrthjelm hjelm der fungerer med kommende eller allerede eksisterende temperatur-regulerende veste til motorcyklister.

Som eksempelvis Rukka M-Clima der blev lanceret i Juli måned 2019.

Det burde også være en smal sag at integrere Bluetooth i det allerede eksisterende audiosystem.

Rukka M-Clima

Vi havde lejlighed til kortvarigt at afprøve Rukka M-Clima i sommeren 2019 under sydlige himmelstrøg, og kan bekræfte at vesten rent faktisk fungerer. Vesten var en sand velsignelse ved langsom køkørsel og ved stop på rastepladser samt tankstationer under sydens bagende sol.

Vi forestiller os, at en styrthjelm med indbygget afkøling ligeledes ville være et velkomment supplement, når STAU rammes under sommerens tur sydpå ad den tyske Autobahn.

Interessant nyhed fra Pininfarina og ROUX Helmets… og lidt spændende om der også snart er en Mc version under opsejling.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start