Se billeder: Kalashnikov laver nu også motorcykler
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Våbenproducent vil bygge motorcyker

Firmaet bag den berygtede AK-47 vil nu også fremstille motorcykler
Mathias B. Høj
23/10-2017 kl. 11:24

Russiske Kalashnikov producerer ikke kun AK-47, selvom Kalashnikov-navnet er tæt associeret med det ikoniske kampvåben. Nej, det særdeles politisk ukorrekte firma har mange andre og farlige varer på deres hylder. Vi nævner i flæng: halv- og helautomatiske skydevåben til enhver lejlighed, speedbåde, dele til militære køretøjer, droner og teknologi til bekæmpelse af droner samt maskingeværsreder med en form for kunstig intelligens. Så måske dét faktum, at motorcyklisme er farligt i sig selv, har været motivation for at starte produktionen op.


Motorcyklerne er tænkt til brug for militær og politi og er derfor af den hårdføre og robuste art. Ikke til beskuelse ved caféer. Og så er de elektriske, hvor motoren har en max ydelse på 15 kW/20,1 HK med ét gear. Afhængig af batteristørrelsen er rækkevidden 100 eller 150 km. Dobbeltsædet er forholdsvist stort og der er mulighed for forskellige former for bagage i form af sidetasker. MC-nørder vil givetvis undre sig over løsningen med hvad der ligner to parallele fjedre til bagsvingeren.

De første leverancer er til Moskvas Politi, der til 2018 World Cup får leveret 50 motorcykler. Herefter skal de bruges til events som cykelløb og marathon, men også til kørsel i natur- og nationalparker. Billederne antyder, at de er solide nok til det formål.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start