Ultra sjælden motorcykel solgt for skyhøj pris - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ultra sjælden motorcykel solgt for skyhøj pris

98% af motorcyklerne blev solgt ved Bonhams auktion, og priserne var i den høje ende
Steffen Olesen
17/07-2021 kl. 06:00

FIM Road Race 500cc World Championship blev afviklet første gang i 1949, og klassens første mesterskab blev vundet af Leslie Graham, der kørte på en E90 AJS Porcupine.
Den britisk producerede motorcykel blev kun fremstillet i ganske få eksemplarer, og er i dag eftertragtet blandt samlere.
Så det er måske ikke så underligt, at det eksemplar der røg under hammeren ved Bonhams The Summer Sale 2.-4. Juli blev solgt for en skyhøj pris.

C.1946 AJS 497CC E90 ‘PORCUPINE’ GRAND PRIX RACING MOTORCYCLE

Det kostede køberen 2.557.179,- at sikre sig en helt særlig del af motorsportens historie.
Men når vi nu alligevel er inde på AJS, så hæng lige på, hvis du er interesseret i historisk motorsport, fantastisk ingeniørkunst, klassiske engelske motorcykler og AJS i særdeleshed.

Vandkølet AJS V4 med kompressor
Helt tilbage i 1935 introducerede AJS en lynende hurtig motorcykel, der i løbet af få år udviklede sig i en ganske opsigtsvækkende og usædvanlig retning.
Hvis det har fanget din interesse, så var det måske en ide at følge linket under dette afsnit, til dengang vi besøgte Sammy Miller Motorcycle Museum i 2011.
For der fik vi nemlig lov til at komme rigtig tæt på og røre ved den super fede AJS med V4 motor, vandkøling og kompressor, som blev introduceret i 1939.
Spol hen til 9.10 mærket i videoen for at se Sammy Millers V4 AJS.

Den vandkølede AJS med V4 motor og tvangsfodring er efter vores mening en af de fedeste motorcykler nogensinde, men sådan en var der ikke lige på programmet ved Bonhams auktion.
Vi gætter på, at prisen for netop sådan et eksemplar kunne have sat rekord.
For publikum viste sig at være særdeles købestærkt og mere end villige til at handle.

98% katalognumre solgt for mere end 31 mio. kroner
98% af de udbudte motorcykler blev solgt, mere end 31 mio. danske kroner skiftede hænder, og salgspriserne endte generelt nær eller endda over den maksimale vurdering.
Du husker måske den 1977 Triumph Trident som optrådte i artiklen Gigantisk motorcykelauktion i weekenden, hvor vi gjorde opmærksom på den forestående auktion.
Triumph’en var vurderet til DKK 43.000 – 69.000, og den endelige salgspris endte med at blive DKK 64,180.
1973 MV Agusta 750S’eren vi også faldt lidt i svime over, var vurderet til DKK 520.000 – 690.000, og her måtte den lykkelige nye ejer punge ud DKK 711.998,-
Altså et pænt stykke over vurderingen.

Ny auktion i Oktober
Hvis du ikke lige nåede at købe drømmecyklen ved denne Bonhams auktion, så er der endnu en mulighed senere på året.
For auktionshuset er allerede i gang med at arrangere The Autum Sale der afvikles 9.-10. Oktober.
Blandt de motorcykler der allerede er tilmeldt auktionen ses eksempelvis denne herlige Honda VRF400R, som er vurderet til DKK 26.000 – 44.000,-

Men den skrappe lille Honda er kun en forsmag på hvad der er i vente, for Bonhams er allerede i gang med at invitere sælgere.
Og vi tør godt komme med et frisk bud på, at efterårets auktion også kommer til at bugne af lækre, sjældne, specielle og klassiske motorcykler.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start