Ukrainske motor-cykler i krig - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ukrainske motor-cykler i krig

El-motor-cyklen med 300 km rækkevidde transporterer ret specielt tilbehør
CO
19/05-2022 kl. 19:38

Flertallet anser motorcykler for både at være verdens fedeste transportmiddel, en herlig hobby, og en livsbekræftende fritidsbeskæftigelse, hvor vi gerne monterer lækkert ekstraudstyr og tilbehør, og hvor interessen typisk dyrkes af motorcykelentusiaster under fredelige forhold.
Men sådan forholder det sig ikke nødvendigvis alle steder i verden.

Delfast rekord for verdens længste rækkevidde
Nej, den elektrisk drevne tohjuler på billedet over artiklen er måske ikke en motorcykel i traditionel forstand.
Men selvom modellen også er udstyret med pedaler, så drives køretøjet til dels af en elektrisk motor.
Så måske er betegnelsen motor-cykel med bindestreg måske alligevel ikke helt ved siden af.
Køretøjet der fremstilles af Ukrainske Delfast har en opgivet tophastighed på 80 km/t, og som man kan læse på Delfast’s website opgives rækkevidden til over 300 kilometer, og derudover fremgår det også, at producenten i 2017 gjorde sig bemærket med en World Guiness Record, for sin elektriske motor-cykel med verdens længste rækkevidde.

Specielt tilbehør
World Guiness rekorden er både imponerende og opsigtsvækkende, og blev formentlig blev sat under fredelige omstændigheder, og var velsagtens oprindeligt tiltænkt at komme civilister til gavn.
Men forholdene i Ukraine er som bekendt i dag drastisk anderledes end i 2017, og nu har de ukrainske væbnede styrker fundet en mindst lige så opsigtsvækkende alternativ anvendelse for den terrængående elektriske tohjuler, hvor der medbringes ret dramatisk tilbehør.
For nu benyttes det lette og manøvredygtige nærmest lydløse køretøj til transport af militærpersonel udstyret med dødbringende NLAW Next generation Light Anti-tank Weapon.

Ja, det ser måske nok lidt voldsomt ud, når både operatøren og våbnet medbringes på el-motor-cyklen.
Men våbnet vejer angiveligt blot 12,5 kg, og er udviklet til at blive båret af infanteri.
Og ved hjælp af den elektrisk Delfast elmotor-cykel, er det muligt for ukrainsk militærpersonel at dække store områder, snige sig lydløst ind på fjenden, udføre et angreb, og komme hurtigt væk igen.
Se eksemplet på hurtig lydløs transport i det ukrainske militær i opslaget på sociale medier nedenunder.

Der er forskellige holdninger til elektriske motorcykler (kan man tillade sig at kalde Delfast for en el-motorcykel?), hvor en del motorcyklister mener, at elektriske motorcykler er noget hø, som er skabt af fanden selv.
Det har vi en anelse om, at de russiske styrker meget tænkeligt er helt enige i, imens det ukrainske militær formentlig er af en ganske anden holdning.

Den opsigtsvækkende historie er gået verden rundt, og kan blandt andet læses på The EurAsien Times.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start