Yamaha T7, prototype motorcykel, afløser måske XTZ
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Tumling til legesyge

Yamaha T7, prototype motorcykel, afløser måske XTZ i 2018
Klaes Asaa
19/12-2016 kl. 17:14

Spændende mellem størrelse ”Adventure bike”. Måske er den for lille til dig, men prøv alligevel at se den her.

På Eicma 2016 messen offentliggjorde Yamaha en T7 adventure motorcykel. En prototype eventyrer, som har sin rod i konkurrence motorcykler til Paris-Dakar. Altså en cykel der rent faktisk deltager i et udholdenhedsløb i offroad, hvilket kort sagt betyder, gennemtestet helt ind til skindet inden den frigives til almindeligt dødelige som alle os ude for enden af samlebåndet, der drømmer og kigger. 

Det er en fortsættelse af 80'ernes XTZ600 Tenere, som var baseret på Yamahas Paris-Dakar maskine. XTZ600 var en mega succes for Yamaha dengang, der blev solgt mere end 60.000 stk. World Wide af modellen. Lige her står den så, Yamahas nye forsøg på at lave et top hit til 2018, fuldstændig i samme ånd som XTZ, nu er navnet bare T7! 

T7 'eren repræsenterer en ideel mellemklasse vægt for lang distance adventure motorcykler. Det er adventure med stort A, for den kan i sin prototypeform offroad allerbedst. Rigtig mange adventure maskiner er meget gade orienterede, og med rette. De fleste adventure maskiner anvendes primært på asfalten. 

Et team sammensat af Yamahas ingeniører, design og produkt planlægger fra det officielle rally team i Frankrig, R&D i Italien og GK design i Holland. Har i fællesskab stået for kompositionen af T7. Hver enkel deltager er passioneret for at bygge en cykel der kan opfylde behovet for skabelsen af en fantastisk adventure maskine. 

T7 er en fabriksmaskine, der ifølge Yamaha er skabt for at få en perfekt balance mellem gade og offroad kørsel. Motoren er den velkendte 2 cylindrede parallel 700ccm motor, der også bruges i MT07, som udgør hjertet. Et nydesignet offroad orienteret stel sammen med en aluminiumstank. 4 projektorer med LED lys som forlys, karbon kåbedele og alu plade forrest på motoren til beskyttelse af motoren offroad. Special Akraprovic udstødning og forgaffel af KYB typen, med lang vandring. 

En god adventuremaskine i mellemklassen? Der skal konkurreres med Kawasaki, Suzuki, BMW mm., som hver især har været der længe og har fået mange kunders hjerte. Det er spændende nyt, især hvis en ”gadeversion” bliver velkørende og samtidig kommer til en fornuftig pris. Det er hvad Yamaha har tænkt sig, de vil løfte arven efter XTZ med den nye model som forventes på gaden til 2018.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start