Kun en supereksklusiv Triumph kommer til Danmark
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Triumph Rocket III TFC kommer til DK

Übergejlet Rocket III kommer til Danmark. Men kun i ét eksemplar
Mathias B. Høj
02/05-2019 kl. 09:10

Ikke flere teaservideoer – nu er Triumphs Rocket III TFC præsenteret og officielt til salg. Og det er navnlig “TFC” som vi skal hæfte os ved her, for det står for Triumph Factory Custom. Det vil sige modeller bygget op af, og med, de fineste og lækreste dele – så du ikke behøver eftermontere kulfiber og fræsede dele. Det er nemlig allerede gjort ab fabrik.

Rocket III TFC produceres kun i 750 nummererede eksemplarer og kommer bl.a. med et særlig indendørs cover, samt et nummereret brev underskrevet personligt af Triumphs CEO Nick Bloor.

Lyder det dyrt? Det er det også. Den engelske version koster 25.000£ – og dertil skal lægges diverse danske afgifter til. Så kun en enkelt tages til Danmark og prisen er indtil videre ukendt, melder Stevens MC Shop i København.

Triumphs Rocket-motorcykler er kendt for en abnorm stor motor og Rocket III TFC er ingen undtagelse. Ikke mindre end 2500 cc har den store trecylinders motor, hvilket giver et moment på hele 221 Nm. Men det er alligevel lykkedes Triumph at skrælle 40 kg vægt af, i forhold til forrige version. Heldigvis er der fire køreprogrammer, traction control og kurve-ABS og quickshift til at tøjle vildskaben. Så du behøver ikke lave brændere på alle vejstrækninger – medmindre du gerne vil, naturligvis.

Triumph oplyser at Rocket III har den største masseproducerede motorcykelmotor på markedet – og er også den stærkeste Triumph nogensinde. Lækkerier som titanium indsugningsventiler og Arrow udstødning med kulfiber har fundet vej til maskinen.

Til start op ad bakke hjælper Hill Hold control og cruise control er også indbygget. TFT-displayet taler sammen med smartphonen, har GoPro integration og kan vise Google Maps. Samt naturligvis være behjælpelig med at vælge musik og foretage opkald.

Den store maskines behændighed hjælpes på vej af en 47 mm fuldt justerbar Showa forgaffel. Bremserne er de dyre fra Brembo, nemlig Stylema.

Der kan med rette spørges om der ikke kommer en ny Rocket i et mere forbrugervenligt produktionsantal og ikke mindst pris. Intet er offentliggjort, men økonomisk set virker det tosset at udvikle en ny Rocket, som man ikke vil sælge så mange af. Så mon ikke der er spændende nyt til efterårets EICMA-messe?

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start