Toppen af sikkerhed - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Toppen af sikkerhed

Aftagelse af hjelm efter styrt er en farlig operation
Tommy Rønn
26/11-2009 kl. 10:15

Det faktum ændrer Shoei med deres nye X Spirit II. Hvis altså deres tekniske løsning virker, hvilket vi til foråret naturligvis vil teste.

Ideeen er at indbygge en racerhjelmkyse direkte i den færdige hjelm. En hjelmkyse er en tynd tophue med kindklapper. Styrter men trækker man ud til siderne i kindklapperne og hjelmen glider af. Så kan hjelmen altså aftages uden man skal vride og trække i hals og hoved.

Det betyder at eventuelle nakke og rygskader ikke forværres efter styrt når hjelmem aftages. Ideen er intet mindre end genial.

Desværre koster nytænkning, og X Spirit II er prissat ret voldsomt. Fra 5.300 kr. kan X Spirit erhverves, men det er vel det værd hvis det kan spare føreren for en tur i kørestol.

Del med en ven

0 personer snakker om “Toppen af sikkerhed

  1. God ide… Men man har jo allerede kyser man kan tage på indenunder sin hjelm så det er jo ikke ligefrem nytænkning. Men god ide helt sikkert

  2. Hvis det bliver kendt, ja så er det da godt, men i dag findes der allerede to systemer til at tage en hjelm sikker af. Den ene ligner til forveksling den der præsenteres her, den anden er en oppustelig pude i toppen af inderhjelmen. Begge metoder kenders ikke af falckreddere, ej heller på vores sygehuse kender de til disse systemer.

    Så vi kommer vi til at betale for noget der ikke vil blive brugt.

    Men er der kun et system, så er der en chance for sygehusene og falck kan komme til at lære om systemet, det skal dog så være i alle fuldface hjelmene.

Skriv et svar

Giver børn en ny start