Sjaak Lucassen kører til Nordpolen på sin Yamaha R1
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Til Nordpolen på Yamaha R1

Sjaak Lucassen er en erfaren "touring-kører"
CO
24/03-2020 kl. 09:40

Historien her havde nok været knap så interessant, hvis Sjaak Lucassen havde tænkt sig at køre en tur til det nordlige Polen på sin Yamaha R1.

Men den midaldrende hollænders næste tur går ikke til det tidligere østland for at få sig en is, for han har faktisk tænkt sig at gøre turen til den geografiske Nordpol – hvor der er tale om en helt anden slags is – og hvor kompasset konsekvent viser, at alle veje går sydpå mod lunere himmelstrøg.

Se videoen hvor globetrotterens Yamaha R1 med nummerpladen ARCTIC 1 vækkes til live i garagen.

Som det fremgår af videoen, ser R1'eren lidt usædvanlig ud, og til det kommende projektet er hollænderens Yamaha R1 da også modificeret – fortrinsvis efter gør-det-selv metoden – men Lucassen har dog fået lidt hjælp udefra. Blandt andet til at fremstille de specielle dæk der foran måler 30 cm i bredden, og bagpoten der træder over 60 cm.

Så brede fælge og dæk er det svært at skohorne ind i en standard forgaffel og bagsvinger, og du bemærkede vel forgaflens ret brede øverste gaffelbro, samt det – skal vi bare sige ret usædvanlige – setup for bagsvingeren med sideforskudt udveksling.

Derudover er Lucassen's Yamaha R1 modificeret på en række andre punkter, med blandt andet tilpasninger af kølesystemet.

Køreturen begynder i Januar 2021

Den 58 årige hollænder skulle egentlig have indledt den knap 5000 km lange rejse fra Anchorage i Alaska til Nordpolen i år, men senest forlyder det, at projektet løber af stablen i Januar måned 2021.

Sjaak planlægger selv at spænde en slæde efter Yamaha R1'eren, og vil under turen overnatte i telt. Men han håber også på at kunne hverve et support køretøj, der skal medbringe den altafgørende benzin, hvor føreren også kan være behjælpelig med at filme begivenhederne.

Måske en spændende opgave for netop dig??

Sjaak Lucassen kører ofte langt   

Nu kunne man godt sætte en skeptisk mine op, og tvivle lidt på det seriøse i sådan et projekt. Men Sjaak Lucassen er faktisk kendt vidt og bredt for sin imponerende erfaring med “touring-kørsel” under mildest talt usædvanlige forhold, og han har faktisk forberedt sig på turen i 13 år.

160.000 kilometer gennem 39 lande

For blot at nævne nogle få imponerende bedrifter, kørte hollænderen i perioden 1995-1998 160.000 kilometer gennem 39 lande på sin daværende Honda Fireblade, og senere i perioden 2001-2006 krydsede han blandt andet Sahara ørkenen, under en tur på en kvart mio. kilometer gennem 75 lande på sin ombyggede Yamaha R1.

Sjaak Lucassen har før kørt usædvanlige ture

I 2013 kørte globetrotteren 6.200 miles – også på en modificeret Yamaha R1 – fra det kontinentale Amerika's nordligste punkt til landets sydligste punkt. Det projekt indebar kørsel på et isdækket Beaufort Sea – som er en del af det arktiske ocean – så her fik Lucassen en forsmag på, hvad han kan forvente på den kommende tur til Nordpolen.

Sjaak Lucassen har forud den kommende tur øvet sig i at køre på sne og is

Sjaak Lucassen er altså en erfaren herre udi kørsel i udfordrende terræn, så vi regner med at han også gennemfører den kommende tur. Det lyder som en rigtig spændende og udfordrende oplevelse, og vi glæder os til at følge globetrotterens vanvittige projekt.

Det kan du også gøre på hjemmesiden her – hvor du også kan læse om hollænderens tidligere projekter – samt på Youtube og social medier.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start