The Speedshop - Det nye American Chopper?
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

The Speedshop – Det nye American Chopper?

BBC læner sig op ad den store interesse for retrocykler og satser på ny motorcykelserie.
Steffen F. Olesen
07/01-2020 kl. 05:30

I starten af nullerne var ombyggede motorcykler et hit, og Tv-serien American Choppers, som på samme tidspunkt for alvor begyndte at gøre indtog i stuerne verden over, hjalp uden tvivl godt til. Teutel familien skruede gennem 8 sæsoner af det melodramatiske univers, inden serien stoppede i 2010. American Chopper kom banen igen i 2018 med 16 nye episoder, men producerne lærte hurtigt at verden er kommet over de storhjulede og langsnudede choppere – Men nu er der en ny spiller på banen!

Ved at læne sig op ad de seneste års gigantiske interesse for retrocykler og café racere, går BBC i denne måned i luften med en ny serie ved navn ”The Speedshop” med Titch Cormack forrest på skærmen.

Titch Cormack har en lang historie som vintage motorcykel bygger, og som tidligere medlem af The Royal Navy forlod Titch Cormack en 10 år lang karriere i UK Special Boat Service, for at forfølge sin helt store passion som custom bike builder.

I 2016 gik han all-in, og konverterede en gammel skaldyrsfabrik til sit helt eget motorcykel-mekka med havet lige uden for døren.

Sammen med Titch Cormack vil tidligere tank regiment kommandør Graeme Billigton bruge deres ekspertise inden for terrængående køretøjer i et forsøg på at genoplive en røvfuld gamle maskiner, imens deres makker ved navn Martin Reid håndterer glasfiberprojekter og malerarbejde.

Med vægt på de to tidligere militær-gutter vil programmet blandt andet trække seerne gennem en række ombygninger, som på den ene eller den anden måde fungerer når man som de to er ramt af livsændrende skader.

I en af episoderne efterspørger faldskærmssoldaten Chris – få uger efter at have fået amputeret sit ene ben – en motorcykel der kan transportere ham gennem alskens terræn, hvorfor teamet modificerer en Honda FX650 som skal fragte soldaten over alperne mellem Frankrig og Italien, og fastslå at en benamputation ikke sætter livet i stå.

I et interview med engelske Motorcycle News fotræller Titch Cormack at den ombyggede Honda for faldskærmssoldaten er mere end blot en motorcykel, da den gør det muligt for ham at komme tilbage til sit gamle jeg.

Serien vil i første omgang blive sendt i britisk fjernsyn med start d. 12 januar på BBC 2, men efter sigende er der tale om at ekspandere hvis programmet får succes, og sende i flere lande snarest muligt – Vi krydser og håber!

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start