Termignoni er væk - Grundlæggeren gået bort
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Termignoni er væk

Grundlæggeren gået bort i en alder af 75 år
CO
19/11-2019 kl. 18:25

Det er præcis 50 år siden Luigi Termignoni grundlagde en virksomhed, der kom til at spille en væsentlig rolle i motorcyklens historie. Både hvad angår motorsport, men også for eftermarkeds-udstødninger generelt. Et marked der siden Luigi Termignoni slog tonen an har udviklet sig kolossalt.  

I 1969 åbnede italieneren et værksted, primært for Ducati, Kawasaki og Honda motorcykler. Det varede ikke længe inden den lille virksomhed blev specialister i tuning og optimering, og efterfølgende kastede sig over fremstilling af specialdele til firetakts-motorer.

Allerede i 1971 havde virksomheden udviklet enestående kompetencer vedr. konstruktion af udstødningssystemer – som dengang udelukkende blev fremstillet i hånden – og de eftertragtede Termignoni performance-udstødninger har for længst indskrevet sig i historiebøgerne.

10 VM titler i MotoGP, 16 VM titler i World Superbike, 2 Paris-Dakar sejre samt en endeløs række mesterskaber inden for andre grene af tohjulet motorsport er det blevet til, men Termignoni kendes også vidt og bredt blandt gadekørere.

Chancen for at du selv eller en i din omgangskreds kører med Termignoni udstødning, er mildt sagt ret stor. Send endelige Luigi Termignoni en venlig tanke, for den ekstra power og The Italian Sound når raketten skydes af. Sådan mindes man bedst mesteren, der ikke længere er iblandt os.

Gå direkte til Termignonis hjemmeside.

Luigi Termignoni afhændede sit livsværk for ca. 10 år siden, hvorefter han fungerede som President indtil 2015.

Produktionen af de fine udstødninger går måske kortvarigt ned i gear, efter oplysningen om at Luigi Termignoni natten mellem d. 18. og 19. November gik bort i en alder af 75 år.

Men navnet lever videre i den fortsatte produktion, med Termignoni logoet på de superfede udstødninger.

Vores oprigtige kondolencer til Luigi Termignoni's pårørende.

Æret være Luigi Termignoni's minde.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start