Ny Hayabusa? Suzuki patenterer motor med kompressor
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Suzuki patenterer kompressormotor

Ekstra køling nødvendig til kompressormotor
Mathias B. Høj
15/01-2019 kl. 10:49

Så er der nyt til rygtemøllen om Hayabusaens genkomst. For nu har Suzuki patenteret en motor med et særligt avanceret og effektivt vandkølingssystem. Kølerne er placeret foran motoren, så ikke så meget nyt dér. Det mere interessante er, hvad al den køling skal bruges til, og her viser patentet, at en kompressor er en del konceptet.

Bag de to frontplacerede kølere placeres kompressoren for optimal pladsudnyttelse – og måske også med en tanke om at placere vægten så lavt som muligt. Ordet “Supercharger” fremgår ikke mindre end 29 gange i patentteksten – så mon ikke den er god nok denne gang? 

Motoren afbilledes i en skitse af en motorcykel, som umiddelbart ligner den nys lancerede Katana. Ligesom forrige gang Suzukis patenter blev omtalt i øvrigt. Det kan der være flere grunde til, hvor den mest åbenlyse er, at Suzuki ikke vil afsløre for meget omkring en eventuel ny model. Konkurrenter kigger også på patenttegninger. Men det kan naturligvis også betyde, at Katanaen kommer i kompressorvariant.

Men mon ikke kompressormotoren kommer til at sidde i en fremtidig Hayabusa? Det ville være en oplagt model at re-lancere som en Kawasaki H2-konkurrent.

Del med en ven

0 personer snakker om “Suzuki patenterer kompressormotor

Skriv et svar

Giver børn en ny start