Styrthjelmen der kan vikles om hovedet - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Styrthjelmen der kan vikles om hovedet

Tough Turban styrthjelm
CO
02/08-2021 kl. 09:25

I går kunne du her på MagaCin læse om en ny ret alternativ læderdragt, som i virkeligheden ikke er fremstillet af læder.
Og i dag henleder vi opmærksomheden på et noget anderledes men mindst lige så opsigtsvækkende produkt, der vist godt kan siges at være endnu mere alternativt.

Obligatorisk styrthjelm spolerer drømmen for nogle
Det er nok ikke hverdagskost i Danmark, hvor det er obligatorisk for motorcyklister at køre med styrthjelm.
Men i andre lande findes der en del mennesker, som får drømmen om at køre motorcykel spoleret af nødvendigheden af at bære turban af religiøse årsager.
Men nu ser et nyt produkt under udvikling ud til at åbne mulighed for, at eksempelvis religiøse sikher fremtidigt både kan bære religionens foreskrevne turban og være iført den obligatoriske beskyttelse af hovedet på én og samme tid.
En turban der er godkendt som styrthjelm.

Tough Turban
Tough Turban er et produkt, som er undfanget og designet af reklamebureauet Zulu Alpha Kilo beliggende i Toronto – Canada i samarbejde med Pfaff Harley-Davidson forhandleren i Toronto samt Sikh Motorcycle Club of Ontario.
En turban der er konstrueret så den er blød og føjelig når den vikles om hovedet, men er slagfast og yder beskyttelse hvis uheldet er ude.

Innovative og løsninger
Tough Turban er unikt opbygget med 3 lag beskyttelse, der består af en ikke newtonsk skum – som upåvirket er blød, men bliver hård i tilfælde af stød – et hårdt men fleksibel 3-D printet ringbrynje lignende lag, og et slidstærkt komposit lag af DYNEEMA®, der også er fleksibelt men 10 gange stærkere end stål, og som blandt andet anvendes i skudsikre veste.
Se videoen med Tough Turban nedenunder, hvor du udover de religiøse canadiske bikeres begejstring for produktet også får teknisk information om turbanen.

Kreativ løsning
Zulu Alpha Kilo’s grundlægger og Chief Creative Officer Zak Mroueh har i forbindelse med turban-styrthjelmen frit oversat udtalt:
Initiativet kombinerer en masse af de ting vi gerne fokuserer på hos Zulu Alpha Kilo.
Inklusion, innovation og vores kerneprincip der går ud på, at verden behøver mere kreativitet
.
Det er svært at være uenig i, at Tough Turban er en kreativ løsning, men Tough Turban er dog i øjeblikket blot et koncept, og yderligere udvikling er nødvendig, før turbanen kan indlemmes som et godkendt alternativ til den traditionelle styrthjelm.

Open source
For at sætte skub i udviklingen, er projektet såkaldt open source, så alle interesserede kan downloade projektets blueprints og bidrage til udviklingen.
Download kan foretages via Tough Turban’s hjemmeside, hvor der selvfølgelig også findes yderligere information om produktet.

Appelsin i turbanen
Brugen af ikke newtonsk skum ser vi i nogle af tidens rygbeskyttere, og vi synes det er kløgtigt tænkt, at overføre teknologien til Tough Turban.
Men vi kan ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet, og forestiller os, at eksempelvis en tilføjelse af hagestroppen der normalt holder styrthjelmen fastspændt på hovedet, kunne være en appelsin i turbanen. 😉

Del med en ven

En person snakker om “Styrthjelmen der kan vikles om hovedet

  1. Da jeg tog kørekort i 2003 var en korrekt bundet turban lovlig som erstatning for styrthjelm her i DK (ikke at det giver mening), men har det været lavet om siden da?

Skriv et svar

Giver børn en ny start