Stille i Schwarzwald! - Slut med larmende MC'er
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Stille i Schwarzwald!

Den tyske delstat Baden-Wurttemberg har fremlagt et lovforslag om kæmpe bøder for larmende udstødninger.
Steffen F. Olesen
11/03-2020 kl. 05:00

Som passioneret motorcyklist er du uden tvivl fra tid til anden stødt på udtrykket ”loud pipes save lives”, og vi kender alle én der benytter enhver chance for at rulle vinduet i bilen ned, når personen triller op på siden af en motorcykel, for at berige sit liv med søde toner fra en V-Twin såvel som en rækkefire.

Undertegnede kan ligeså godt krybe til korset med det samme, og indrømme at jeg hører under den kategori, så længe lyden ikke er så øredøvende høj at det kan betegnes som larm; du ved den slags naboerne klager over.

Hvor meget der skal til før vi kan kalde ellers søde toner for larm, er der tilsyneladende stor uenighed om. Kommunerne i den sydtyske delstat Baden-Wurttemberg er gået sammen om et lovforslag der resulterer i store bøder for motorcykler hvis støj overstiger 78 decibel, hvilket jeg som motorcykelentusiast mener er lige til den stramme side. 

Tyskland, Frankrig, Storbritannien og en del andre lande slår allerede hårdt ned på larmende motorcykler, og der skal ikke meget til førend Hr. Politimand kommer susende med løftet finger. 

Den tyske transportminister Winfried Hermmann har modtaget et utal af klager, og bakker op om drakoniske foranstaltninger mod de larmende motorcykler. Han foreslår at forbyde al gadekørsel på cykler med eftermarkedsudstødning, såvel som motorcykler med modifikationer på standardudstødninger der resulterer i støj.

Sådanne forslag har vi set flere gange i større eller mindre grad; eksempelvis har man i USA foreslået et direkte forbud mod motorcykelkørsel i weekends samt helligdage, på steder hvor støjen menes at være et problem. Dette omfattede ALLE motorcykler – med eller uden larmepotte. Storbritannien søsatte sidste år deres våben mod larmende motorcykler, og få måneder efter satte Frankrig også hårdt ind mod larmende motorcykler.

Motorcyklister verden over drager hvert år til netop Baden-Wurttemberg for at boltre sig på snoede veje i bjergkæden Black Forest/Schwarzwald, men går dette forslag igennem kan man tænke sig at det bliver tyndt i forhold til motorcyklisme i de naturskønne omgivelser i det sydlige Tyskland. Og én ting er sikkert… Den japanske subkultur Bōsōzoku er IKKE velkommen i Baden-Wurttemberg!

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start