Sorte skyer over Norton - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Sorte skyer over Norton

Skandaløs omgang med pensionsmidler, bedrageri og manglende leverancer truer virksomhedens eksistens
CO
31/01-2020 kl. 13:40

Som du kunne læse her på siden i går, er den engelske motorcykelproducent Norton sat under administration pga. et udestående med det engelske skattevæsen.

Nu har sagen taget en drejning, der kaster mørke skygger over det hæderkronede navn.

Lidt øv for os motorcykelentusiaster, som er vilde med det ikoniske mærkes seneste kreationer. Og i særdeleshed den forrygende Norton Superlight SS.

Vi forstår godt at det kan være svært at genoplive en virksomhed som Norton, og at der skal knokles som en gal samt arbejdes hårdt på at finansiere en eksklusiv niche-virksomhed som Norton på et marked med skrap international konkurrence. Men nu viser sagen vi omtalte i går sig desværre, at være mindst lige så røget som speget.

Engelske medier afdækker tvivlsomme forhold

Det engelske medie The Guardian har i samarbejde med ITV investigation afdækket en række ubehagelige overraskelser der involverer blandt andet dømte bedragere og mildest talt tvivlsom omgang med pensionsmidler. Læs mere i gårsdagens udgave af The Guardian her.

Engelske Stuart Garner købte retten til navnet af de daværende amerikanske ejere i 2008, og lovede at bringe mærket tilbage til fordums storhed.

Men den nylig afdækning af The Guardian og ITV investigation tegner et billede af en fremgangsmåde, der absolut ikke er meget storhed over.

Indledningsvis skal det bemærkes, at Stuart Garner hævder selv at være et offer for omstændighederne, hvor han ikke har vidst noget om hvad der foregik i kulisserne.

Men eksemplerne på dårlige sager som kommer til offentlighedens kendskab hober sig op, og der tegner sig et billede af tvivlsom omgang med pensionsmidler, motorcykler der enten er betalt depositum eller fuld pris for, men ikke leveres som aftalt, og henvendelser der ikke længere besvares.

Pensions opsparere snydt

Den ubehagelige sag vedrørende tvivlsom omgang med pensionsmidler, har sin oprindelse i 2012 – 2013, hvor en bedrager ved navn Simon Crafer – som opgav et falsk navn – overtalte folk til at overføre midler til flere pensionsopsparinger, herunder Norton.

Pensions-opsparerne var altså blevet overtalt af en bedrager, til at overføre midler fra eksisterende opsparinger til tre forskellige Norton pensionsopsparinger som blev kontrolleret af Stuart Garner, hvor alle pengene med en bindingsperiode på 5 år blev investeret i Norton aktier. 

Simon Crafers Brug af falsk navn minimerede muligheden for, at de nye kontakter skulle finde ud af, at Crafer tidligere var gået konkurs, og havde modtaget en dom for bedrageri.

I forbindelse med overføringen af ret store summer i den seneste sag indkasserede Simon Crafer betragtelige salærer.

Flere svindlere tilknyttet

En del af transaktionerne vedr. Norton's pensionsopsparinger gik via et firma ved navn T12, hvor de to direktører Andrew Meeson og Peter Bradley begge fik domme for skattesvindel i 2013.

30 klagesager vedr. Norton pensionsopsparingerne behandles i næste måned, hvor det forhåbentlig lykkes de helt almindelige private investorer, at få i det mindste en del af deres indskud retur. 

Norton's ejer er knust

En ulykkelig sag for Norton Motorcycles, hvor indehaveren Stuart Garner har forklaret, at han er fuldstændig knust over udviklingen de sidste 24 timer, og at han personligt har mistet alt. Garner fortæller videre, at hans tanker er hos Norton teamet og alle andre involverede, fra kunder til leverandører og aktionærer.

Utilfredse kunder

Men det er ikke kun Norton's spegede finansielle situation der kaster skygger over mærket. Blandt de mange kunder som enten har betalt depositum eller fuld pris for en motorcykel de endnu ikke har set, finder vi motorcykelentusiasten Tommy Smith fra Sussex. 

Tommy bestilte en Norton Dominator Street i August måned sidste år og betalte den fulde pris på £22.000,-

Tommy fik først besked på at motorcyklen ville blive leveret i September, men det blev siden udsat til November og efterfølgende til December… og senest har Tommy fået en melding om, at man ville begynde at samle motorcyklen i denne måned.

Tommy fortæller også at virksomheden ikke længere besvarer hans telefonopkald, at der heller ikke længere reageres på e-mails sendt til virksomheden, at han faktisk nu har indstillet sig på at pengene er spildt, og at han er edder-fløjtende rasende.

Det kan man ikke bebrejde Tommy Smith fra Sussex. Men det er desværre ikke en enestående hændelse, da vi med jævne mellemrum gennem årene har hørt om utroligt forsinkede eller helt udeblevne leverancer fra Norton.

Sorte skyer trækker for alvor ind over Norton Motorcycles, og det store spørgsmål er nu om det lykkes administratorerne at sikre virksomhedens fortsatte eksistens.

Vi krydser fingre og håber… for det er eddermame nogle fede motorcykler.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start