Smart feature i Google Maps for el-motorcyklister
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Smart feature i Google Maps

Det er nu endnu nemmere at planlægge søndagsturen på din elektriske MC.
Steffen F. Olesen
18/12-2019 kl. 09:00

Planlægning af søndagsturen har ind til nu ofte betydet at opsnuse mulige spisesteder, samt hvor på ruten man skal snuppe sig en opkvikkende café latte, og det er da også skønt at danne sig et overblik inden man drager afsted, og nogle vil endda hævde at det er et absolut must at få styr på ting som disse.

Men er du ejer af en elektrisk motorcykel er det sandsynligvis andre lokationer der står øverst på listen inden turen ud i det blå, for det ville da være ærgerligt at rende tør for strøm inden man nåede helt frem – eller for den sags skyld hjem.

Som årene går dukker der stadig flere ladestationer op landet over, og overordnet er det jo dejligt hvis man er ejer af et elektrisk køretøj. Men man kan ikke bare trille hen til hvilken som helst ladestation når der skal ”tankes”, da producenterne af elektriske køretøjer endnu ikke er blevet enige om en standard. Cyklen kan være udstyret med en J1772 lader som på eksempelvis Zero motorcykler, eller måske – hvis vi da snart kan få en dansk importør – en CCS lader som på Energica maskiner, og derfor er det vigtigt at vide at der på den udvalgte rute findes en ladestation med netop den type lader man har brug for. Heldigvis har Google løsningen.

Tidligere på året lancerede Google Maps en super fed feature, som gør det muligt at finde nærmeste ladestation ved blot at søge efter ”ladestation” eller ”ev charger”, men i takt med at el-markedet vokser er det er ikke nok at vide hvor i landet laderen befinder sig – det er også nødvendigt at vide hvilke modeller der kan oplades på stedet, og det kan man i den seneste opdatering af Google Maps.

Kan jeg oplade min motorcykel her?

Ydermere er det angiveligt muligt at tilføje netop den ladertype du måtte have brug for til din favoritliste, så du efterfølgende nemt kan filtrere søgningen, og herved kun få vist de steder hvor det er muligt at oplade netop din maskine.

Er pladsen optaget?

Og som om det ikke er nok kan du faktisk også se om der er frie pladser ved de enkelte stationer, eller om alle laderne er i brug – Det er altså smart!

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start