Nye spændende motorcykler på vej fra spanske GasGas
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Skal vi give den GasGas?

Pierer Mobility afslører nye modeller på vej fra GasGas
Nicolaus Johansen
01/01-2020 kl. 05:00

I september måned købte Pierer Mobility AG, der i forvejen ejer KTM og Husqvarna, spanske GasGas, som er kendt for deres trial-cykler og potente off-road motorcykler. Nu blot tre måneder senere ser det ud til, at GasGas skal lave andet end målrettede nichemaskiner, da publicerede dokumenter fra Pierer Mobility AG afslører, at det spanske mærke lægger an til produktion af MCer til gadebrug.

De nye modeller er stadig på skitsestadiet, men det ser ud til, at der bliver tale om to styk naked-bikes samt en mere rejsevenlig krabat. De to nøgenmodeller bliver på henholdsvis 250 og 800 kubik, og rejsemaskinen bliver ligeledes drevet frem af en 800 kubik enhed. De to 800'ere bliver med høj sandsynlighed udstyret med samme 2-cylindrede 790 motor, som bruges i flere modeller fra KTM – bl.a. 790 Adventure. Mon ikke også andre dele fra koncernen finder vej til de nye motorcykler såsom elektronik og affjedring, medmindre de vælger at gå i en mere budgetorienteret retning.

Endnu er modellerne kun på skitsestadiet

Selvom det kun er en skitse, vi har at forholde os til for nuværende, ser det ud til, at det kommende rejsejern bliver udstyret med støbte 17” fælge og får dermed en sport touring profil a la Ducati Multistrada fremfor et mere hardcore off-road snit. Dog ser det ud til, at cyklen også får bundplade, håndbeskyttere og fornuftig frihøjde, så den alt andet lige kan tåle en smule eventyr på løst underlag.

Husqvarna fik med KTMs ovetagelse en kæmpe saltvandsindsprøjtning, og ambitionen om at sælge mere end 20.000 enheder er for længst nået. Det bliver spændende at følge, hvad der skal ske med GasGas nu, hvor Stefan Pierer sidder for bordenden og om det lykkes, at skabe samme succes for det spanske mærke. For os der skal køre på maskinerne, bliver det interessant at se, om modellerne fra de tre mærker kommer til at opleves markant forskellige, eller om de blot bliver variationer over samme tema.

På nuværende tidspunkt findes der ingen dansk importør af GasGas, men hvis de formår at fremstille nogle fede gadecykler til en danskervenlig pris, kunne det være vi fik spansk varme til vore breddegrader. 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start