Sej verdensrekord i hus - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Sej verdensrekord i hus

Det lykkedes MV Agusta at komme gennem 11 lande på under 24 timer
Steffen F. Olesen
24/06-2021 kl. 09:04

Sankt Hans har længe været en dag, hvor motorcyklister verden over sætter kryds i kalenderen, af den simple årsag, at der her er en del flere lyse minutter hvor tiden kan tilbringes på nakken af dyret.
Og så er det da bare dejligt at afslutte med bål og hygge efter en tur på landevejen med gutterne.

Nogle nyder at køre alene for at få et pusterum fra hverdagens trummerum mens andre samles i klubben, men faktisk er det heller ikke usædvanligt at danske forhandlere stabler arrangementer og fælles ture på benene, og på den måde bakker op om det super gode sammenhold der er at finde blandt danske motorcyklister.
For når alt kommer til alt, så er de danske forhandlere bare helt almindelige dødelige motorcykel-tosser som alle os andre.

Herunder ser du Ducati Copenhagen afholde Rider Day.

MV Agusta lagde planer
Men som du måske er studset over de seneste dage, så havde en enkelt motorcykelproducent et helt specielt projekt i kalenderen på årets længste dag.

I samarbejde med den italienske journalist, Valerio Boni, havde de en drøm om at køre gennem ikke mindre end 11 forskellige lande på under 24 timer, og hvilken tid på året kunne være bedre end denne?

Projektet blev hurtigt døbt TVWW (Turismo Veloce Europe Endurance) efter TEE (Trans European Express), og udover at krydse de mange grænser på mindre end et døgn, havde den italienske journalist også fokus på at opnå en SaddleSore 2000k-certificering fra Iron Butt Association.
Dette opnås ved at køre 2.000 kilometer på mindre end 24 timer, og der skal naturligvis kunne dokumenteres efterfølgende.

En lang tur
Turen startede officielt kl 17:38 d. 21. juni hvor Boni fyldte tanken i Malmø, trykkede en kvittering ud og satte kursen mod Øresundsbroen.
En smuttur gennem Danmark førte Boni til Tyskland, hvorfra han fortsatte turen gennem Nederlandene, Belgien, Luxembourg, Frankrig, Schweiz, Østrig, Liechtenstein og Italien, hvor turen sluttede ved MV Agusta-fabrikken i Schiranna.

Men du kan nok forestille dig, at der ikke må ske alt for mange uforudsete hændelser når man skal spole 2.000 kilometer på tælleren på så kort tid, og derfor blev Boni også lidt presset da en del af ruten i Nederlandene pludselig var spærret.

Det betød, at Boni måtte køre lidt længere end planlagt med nedsat hastighed, og herved var alle håb om en ekstra tissepause elimineret.
Alligevel lykkedes det Boni at gennemføre den i alt 2.003 kilometer lange tur inden for tidsrammen på nakken af en MV Agusta Turismo Veloce, og herved skrive sig selv og MV Aguste ind i historiebøgerne med en ny verdensrekord.

Efterfølgende kunne man se i motorcyklens kørecomputer, at motoren havde snurret i mere end 23 timer, så der var vist ikke meget tid til kaffepauser undervejs.


MagaCin holder dig opdateret på de seneste MC nyheder!

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til alle nyheder, artikler, videoer og tests på MagaCin.dk

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start