Se KTM's elektriske superbike - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Se KTM’s elektriske superbike

Mød fremtidens elektriske superbike fra KTM
Steffen F. Olesen
10/10-2020 kl. 08:00

For cirka et årti siden gav KTM med RC8 deres bud på, hvordan man stykker en superbike sammen. Selvom modellen ifølge nogle var forud for sin tid, blev RC8 og dens efterfølgere aldrig rigtig en storsællert for den østrigske producent; det kan man blandt andet mistænke det specielle udseende for, for køreegenskaberne var rigtig fornuftige.

Nu har KTM tilsyneladende besluttet, at det er på tide at tilføje endnu en fuldblods superbike til deres portefølje, og i samme ombæring forsøge sig med fremtidens drivkraft.

Nylige tegninger af den indiske designer Mohit Solanki viser, hvordan fremtidens KTM eventuelt kunne se ud. Solankis design af modellen – KTM RCE – må siges at være unikt og indeholder en række yderst interessante features.

Se bare den slanke enkelsvinger, som bidrager til et strømlignet og organisk look, hånd i hånd med bagstellet, der med samme opbygning lader alle linjer fra “tank” til halespids flyde frit med bølgeagtige strøg.

Det lader til, at Solanki holder sig til traditionelle løsninger, når det kommer til bremse- og affjedringskomponenter på fremtidens KTM, men han har til gengæld nogle meget interessante idéer til cyklens ergonomi og visuelle udtryk.

Der kan drages klare paralleler til Duke-familien, og udseendet er meget i tråd med KTM’s nuværende design linje, hvilket skaber en motorcykel, som ikke bliver alt for sci-fi-fremtidsagtig.

Vi har gentagne gange hørt vores læsere beklage sig over elektriske motorcyklers udseende, da man tilsyneladende ønsker en traditionelt udseende motorcykel med kåber o. lign., hvis vi i fremtiden absolut skal tvinges til at skrotte forbrændingsmotoren.
Netop det bliver bekræftet, når snakken med danske motorcyklister falder på Zero SR/S, som indtil nu er den model, der mest ligner en “rigtig” motorcykel.

Om modellen her bliver til virkelighed, når KTM tager springet ud i den elektriske verden er på ingen måde en garanti, men hiver de disse tegninger frem, når tiden kommer, og bevæger sig blot en smule hen ad samme vej, bliver det uden tvivl en spændende rejse at følge.

Del med en ven

En person snakker om “Se KTM’s elektriske superbike

  1. En ting er hvad designeren sider og sysler med på tegnebrettet eller pc’en. En anden ting er hvad virkeligheden dikterer.
    En så lille kæde samt “Se bare den slanke enkelsvinger, som bidrager til et strømlignet og organisk look”, så kan der ikke være meget “pulver” i den E-motor (vi ved jo alle at E-motorer trækker heftigt og max med Nm fra første omdrejning).

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start