Saudi Arabiske kvinder på Harley-Davidson oplever frihed
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Saudi Arabiske kvinder på Harley-Davidson

Oplever frihed
CO
16/08-2018 kl. 08:45

At fem unge kvinder tildækket fra isse til fod gennemtrawler byens største Harley-Davidson butik på udkig efter T-shirts, andet udstyr og fede motorcykler, havde for mindre end et år siden været utænkeligt i den saudi arbaiske hovedstad Riadh, men nu er der andre boller på suppen.

Harley-Davidson butikkens trading manager Marwan Al-Mutlag har fået så mange forespørgsler fra kvinder vedrørende udstyr, køb af motorcykler og køre-træning, at butikken har indrettet en afdeling med basalt udstyr forbeholdt kvinder.

Her kan blandt andet købes mc-jakker, T-shirts, hjelme, handsker, støvler og andet tilbehør. Men Al-Mutlag forventer øget efterspørgsel , og er klar til at udvide sortimentet i takt med at flere kvinder får kørekort til motorcykel.

Al-Mutlag bakker selvfølgelig også op om sin egen kæreste, som allerede er i fuld gang med at lære at køre motorcykel og ønsker sig en Fat Boy som første mc.

Kørekurser med udelukkende kvindelige deltagere finder sted hver onsdag på byens racerbane, hvor en instruktør underviser i generel køreteknik som gearskift, slalom kørsel, U-vendinger, katastrofeopbremsninger og meget mere.

Undervisningen er ret omfattende og et kursus koster i omegnen af 400 dollars. Den nylige liberalisering gør det muligt for kvinderne at gennemføre kørekurset iført sikkerhedsvest, jeans og anden utraditionel kvindelig beklædning.

Der er ingen tvivl om at en stor del sauidi arabiske kvinder hilser de nye muligheder velkommen og en nystartet “Ladies of Harley” afdeling i Riyadh har allerede nu 8 medlemmer.

Hvad der kan ses som en lille sejr for saudi arabiske kvindelige motorcykelentusisaster, opfattes som en større sejr af den unge kvindelige motorcyklist Leen Tinawi.

Jeg kan sammenfatte hele oplevelsen af at køre motorcykel med et enkelt ord:

Frihed. 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start