Her er regnforskrækkede motorcyklisters redning
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Sådan undgår du at køre i regn

Forbedrede prognoser og ny hjemmeside fra DMI gør det nemmere at undgå regnvejret på køreturen
Mathias B. Høj
14/02-2018 kl. 14:06

Lad os starte med at få det basale på plads: Ja, man kan godt køre MC i regnvejr. Ja, der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Tilfreds goretex-spejdere? Godt så.

Men hvis man som undertegnede finder underholdningsværdien ved regnvejrskørsel stærkt begrænset, er der gode nyheder. For DMI har netop lanceret en stærkt forbedret metode til at forudsige vejr på lokalt niveau. Nærmere betegnet bliver rådata fra vejrradaren yderligere beregnet, så forudsigelsen skulle blive mere specifik. Radarfremskrivning, kaldes metoden.

“Vi har grebet processen an ved at bruge digital billedanalyse til at afsløre nedbørens bevægelsesmønster fra en serie af radarbilleder. Bevægelsesmønsteret bruger vi derefter til at forudsige – altså fremskrive – det næste tilgængelige billede til tidspunkter i den nære fremtid”, siger modeludvikler ved DMI, Thomas Bøvith.

DMI lancerer også snart en ny hjemmeside, der på en mere brugervenlig måde præsenterer oversigten for brugeren. Så du kan på et kort over hele Danmark, eller et selvvalgt udsnit, se hvordan vejret vil arte sig i nær fremtid. Eller indenfor de næste dage. Og dermed planlægge hvornår det er bedst at holde kaffe- eller grillpause, mens en byge vasker din motorcykel.

Den opdaterede hjemmeside følges op af tilsvarende nye apps i nær fremtid. Du kan se nærmere på den nye side fra DMI på https://beta.dmi.dk. Bemærk at den ikke er officiel endnu, og der derfor kan mangle en del.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start