Opdateret Himalayan - på vej til DK ad to omgange
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Royal Enfield Himalayan 2020

En ny udgave af den lille eventyrer er på vej til Danmark - ad to omgange
Nicolaus Johansen
29/01-2020 kl. 10:00

Den lille Himalayan, fra indiske Royal Enfield, er netop lanceret på hjemmemarkedet i en 2020 version. Motoren er stadig på 411 kubik og yder nu 26,5 hk, da den er tilpasset den indiske BS6-norm, som sjovt nok, flugter med de europæiske Euro 5 krav, der trådte i kraft 1. januar 2020. 

Ud over en motor der lever op til de nyeste regulativer, har den lille adventurebike til i år fået nyt bremsesystem, der giver muligheden for at slå ABS fra på baghjulet – en detalje mange grusentusiaster sætter stor pris på.


Vi danskere må vente

Inden du bliver alt for begejstret, må jeg desværre skuffe dig. For den europæiske 2020-version af Himalayan – der lander i Danmark sidst i februar – bliver ikke udstyret med det nye ABS-system. Den indiske producent har ikke kunnet få systemet godkendt i Europa, og for at det ikke skal være løgn, bliver det også den gamle Euro 4 motor, som får lov at leve videre i de europæiske modeller. 

Selvom Euro 5-normen trådte kraft ved årsskiftet, har producenterne endnu et år, til at få eksisterende modeller tilpasset de nyeste krav. 

Ifølge Royal Enfield, er Himalayan bygget til alle og ingen veje

Heldigvis er der flere opdateringer vi kan glæde os over, og som vi også for at se på det europæiske marked. Ifølge Royal Enfield er bremsekomponenterne generelt forbedret, og producenten lover at du får en mere glidende og jævn køreoplevelse på ryggen af den lille eventyrer. Desuden skulle de nye stumper også give en kortere bremselængde, så du kan standse hurtigere ude i den pulserende trafik.


Lad os dvæle ved sikkerhed

2020 versionen af Himalayan får også haveriblink, så bliver det lettere at advare sine medtrafikanter, hvis du skulle være så uheldig at ende i en pludselig opstået kø, eller måske endda løbe tør for benzin midt på Øresundsbroen, som undertegnede gjorde en tidlig sommermorgen for mange år siden.

 

Støttebenet er også nyt på den på den opdaterede model, og det skulle efter sigende forhindre cyklen i at synke i, når underlaget er blødt – uanset om det er på en mongolsk højslette eller en dansk skovvej. 

Farveskemaet er også opdateret. På billedet ser du farven “Lake Blue”

Hvad er der ellers på tapetet?

Royal Enfield satser til 2020 ikke kun på funktionelle opdateringer, men udvidder også modellens farveskema, så fremover bliver det lettere at finde en lakering der passer dig. Uheldigvis når den opdaterede model ikke med til årets Motorshows – som bliver afholdt i de to kommende weekends – men lander i Danmark sidst i februar måned. På nuværende tidspunkt ser det ifølge den danske importør ud til at prisen får et lille nøk op med cirka 1800 kr.


Men hvad med den opdaterede motor og det nye ABS-system? Ifølge den danske importør – Pro ATV i Sæby – arbejder Royal Enfield på få tilpasset den indiske version, så vi i Europa også kan få en opdateret, mere miljørigtig motor, samt det nye ABS-system. Om alt går efter planen, skulle den version komme til Danmark i efteråret.  

Del med en ven

0 personer snakker om “Royal Enfield Himalayan 2020

  1. Det er satme vildt at tage kurven med side-støttebenet nede ! (se sidste billede i sneen)

Skriv et svar

Giver børn en ny start