Norton’s nyeste model med 200hk i V4 motor
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ren lir fra Norton

Norton’s nyeste model med 200hk i V4 motor
Klaes Asaa
26/11-2016 kl. 12:02

Traditionsrig og med respektfuld alder, Norton blev grundlagt i 1898. I 1902 begyndte fabrikken at fremstille motorcykler. I 1908 var Norton fuldt ud et motorcykelmærke, som selv fremstillede både stel og motor. Det var starten på en lang serie af 1 cylinderrede og ind imellem 2 cylinderrede motorcykler og et engagement i motorsport. En stor succes for Norton var deres Commando som blev lanceret i 1968, først i en 750ccm udgave og senere i en 850ccm udgave. Her blev Norton for alvor kendt, fordi deres Commando blev årets motorcykel par gange. 

Med dedikeret indstilling til motorcykler, har Norton fremstillet en ny model på sin fabrik i Derby, UK. Der er tale om en 72graders V motor med 1200ccm, kombineret med et håndbygget aluminiumsstel. Der fremstilles 2 versioner med samme motor, model V4 SS og V4 RR. 

Der er ikke sparet på elektronikken, 6 akset enertimålingsenhed, der fodrer den multijusterbare tracktionskontrol, wheelie og launchkontrol. Der er justerbar motorbremse, quick shift inklusiv nedgearing, forskellige køremodes og cruise kontrol (hvem der så lige vil bruge det på en racer). Altså alt hvad der næsten findes af elektronisk lir til en motorcykel. 

Beklædningen er lavet i carbon, og er til rådighed i den rå udgave eller som crome. Fælge i carbon kan fås til V4 SS i top versionen sammen med Öhlins NIX30 forgaffelsystem og TTXGP bagdæmper. Det er toplir stilen der er på menuen, desværre kæver det nok en lille præmie i lotto for de fleste, hvis der skal stå en Norton V4 i garagen. Den bekymring behøver du så slet ikke have. V4 SS er kun fremstillet med 200 stk. og der er allerede udsolgt. V4 RR versionen er også en limited produktion, og forventes udsolgt meget hurtigt. Du slap altså for den hovedpine.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start