Benelli noteres for ny salgsrekord i 2019
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Rekordår for Benelli i 2019

Salgstal sætter ny rekord
CO
10/01-2020 kl. 11:30

Det er ikke mange dage siden, du her på siden kunne læse om den alternativ lancerings strategi for nye modeller hos den oprindeligt italienske motorcykelproducent Benelli, der i 2005 blev indlemmet i kinesiske Zhejiang Qianjiang Motorcycle Group Co.

Man må smede mens jernet er varmt

I 2020 præsenterer det italiensk-kinesiske fællesskab løbende gennem året en ret bred vifte af nye modeller, og det er der måske en god grund til.

For salgstallene for 2019 viser nemlig, at virksomheden rider på en bølge af succes, så det er forståeligt at aktivitetsniveauet øges.

Rekordsalg i 2019

Der har været rigtig travlt hos Benelli i 2019, hvor man kunne notere sig et rekordstort verdensomspændende salg. Allerede efter de første ni måneder af 2019, var der langet 50.037 enheder over disken, hvilket svarer til en fremgang på 8,7%.

Siden den kinesiske overtagelse i 2005 er salgstallene gennem årene øget ganske voldsomt, og når de endelige salgstal for 2019 er opgjort, lyder meldingen at regnskabsfolkene kan sætte en fed streg under et slutresultat på mere end 63.000 solgte enheder.

Benelli sælger bedst i Italien

Man kunne sagtens forestille sig, at det asiatiske marked var hovedaftager efter den kinesiske overtagelse, men de tørre tal viser noget ganske andet.

Bennelli's største marked var nemlig Italien, der aftog ikke mindre end 17,3% af den samlede volumen..

USA lægger sig på en solid andenplads, som aftager af motorcyklerne med den imponerende historiske baggrund. Argentina napper amerikanerne i hælene med en tredjeplads, og kineserne må se sig henvist til på fjerdepladsen.

Femtepladsen indtages af Indonesien, Spanien napper sjettepladsen, og thailænderne nøjes med en syvendeplads.

Jagter andre mærkers salgstal

Benelli motorcyklerne markedsføres i 72 lande, virksomheden solgte i 2019 angiveligt flere motorcykler globalt end Ducati, og Benelli er nu i en position hvor man udfordrer salgstallene hos engelske Triumph. 

Den fortløbende lancering af nye modeller i 2020, skyldes måske helt eller delvist travlhed, tidspres og/eller begrænset kapacitet. Eller måske er det ganske enkelt bare et genialt markedsførings-stunt??

Vi ser frem til de mange præsentationer af ny modeller fra Benelli gennem 2020, og krydser fingre for at de mest interessante finder vej til det danske marked… og bliver fornuftigt prissat.
Flotte 2019 salgstal fra Benelli, stort tillykke med rekorden herfra, og held og lykke med forsøget på at sætte ny rekord igen i år.

Bonus:

Vi synes at det er cool nok når et historisk mærke genvinder pusten, og specielt når det er et mærke som Benelli der blev grundlagt i 1911, og har været så grueligt meget igennem.

Se videoen herunder med uddrag fra mærkets historie gennem mere end 100 år.  

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start