Honda lancerer Multi Information Display simulator
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Prøv Africa Twin online

Honda lancerer Multi Information Display simulator online
Nicolaus Johansen
08/02-2020 kl. 10:00

Mange nye motorcykler er udstyret med en stigende mængde elektronik, og det gælder også alle udgaver af den nye Honda CRF1100L Africa Twin – som er udstyret med et trykfølsomt 6,5” TFT Multi Information Display (MID) der også kan kontrolleres fra kontakter på styret.  Gennem MID’en er det muligt at bladre rundt i  en pallette af indstillinger. Blandt andet ABS, wheelie control, køreprogrammer, Apple Car Play, Honda Selective Tourque Control, og har du en cykel med DCT-gearkasse, kan den også indstilles efter dine ønsker.

Du kan øve dig i at betjene MID hjemme i sofaen

Det kan være lidt af en mundfuld at finde rundt i alle de forskellige indstillinger, og derfor har Honda lanceret en online simulator, hvor du kan øve dig i at bruge systemet og alle funktionerne. Har du allerede en 2020 Africa Twin, bliver du mere fortrolig med MID’en, så systemet ikke kræver så megen opmærksomhed fra dig, når du færdes ude i trafikken. Overvejer du at købe en dobbelt afrikaner, kan du tyvstarte fornøjelserne eller i det hele taget finde ud af, om MID er noget du kan leve med.

Simulatoren fungerer ikke blot med ”trial and error” – du kan også aktivere interaktive guides, der leder dig gennem hver funktion. Er du mere til en gammeldags vejledning, kan du også få adgang til instruktionsbogen i PDF form, hvor du så kan læse dig frem til, hvorledes systemet fungerer. En moppedreng på 377 sider, hvor de første cirka 200 handler om betjening af MID.

Sådan ser MID ud i en ikke-animeret udgave

Undertegnede har siddet og rodet med simulatoren og der hersker ingen tvivl om, at med mængden af funktioner og muligheder for indstillinger, er ideen med at øve sig online, ikke er så dum endda.  Ved at træne foran computeren, får du lettere ved sætte de muligheder i spil, som den imponerende elektronikpakke stiller til rådighed.

Når jeg ifører mig den kritiske styrthjelm, kunne jeg påpege det problematiske i, at en motorcykels brugerinterface er blevet så avanceret, at det kræver en online simulator og godt vel 200 sider i en instruktionsbog. Kritikken kunne endda handle om, hvorvidt vi i det hele taget har brug for så meget elektronik på vores motorcykler – den debat lader vi ligge til en anden god gang. 

Motorcykler til de teknologiforskrækkede som er mere til en “analog” køreoplevelse, er der efterhånden langt imellem, men man kan håbe at flere producenter omfavner hvad Kawasaki betegner som “refined raw”.

Det skal nævnes, at som en sjov ekstra bonus, kan  du i på samme webside som simulatoren lytte til fem forskellige lydbider af Honda Africa Twin i forskellige scenarier – bl.a. en DCT version for fuld udblæsning i Sport-mode. 

Personligt synes jeg Hondaen lyder ret fedt

Efter at have leget med simulatoren og lyttet til den sprøde lyd, kan det være, at du er vild og blodig efter at anskaffe dig et eksemplar af eventyren fra “Big Red”. Så hop ind på 123mc.dk og tjek hvor mange CRF 1100 Africa Twin der er til salg.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start