Præsentation af ny Svartpil 125 kiksede lidt - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Præsentation af ny Svartpil 125 kiksede lidt

Husqvarna Svartpilen 125 har fortjent bedre.
Steffen Olesen
03/02-2021 kl. 17:19

Husqvarna havde, som du kunne læse her på MagaCin, i går stillet i udsigt, at en 2021 nyhed skulle præsenteres officielt ved en online event kl. 15.00 i dag, og det gik lidt anderledes end forventet.
Husqvarna havde forud for begivenheden teaset for nyheden med en video under titlen Roll your own way, hvor teksten Which way will you go? toner frem midt i videoen.

Spørgsmålet i videoen gjorde os ikke vildt meget klogere på hvilken model det kunne være, selvom vi i slørede sekvenser så en mindre naked-bike i urbane omgivelser, hvor føreren havde et skateboard fastspændt på ryggen.
Men det var måske egentlig et ganske okay fingerpeg i retning af den nye Husqvarna Svartpilen 125 der blev lanceret…. eller skulle have være lanceret online via producentens hjemmeside kl. 15.00 i dag.
Se videoen nedenunder og døm selv.

Den planlagte lancering af nyheden gik ikke helt som forventet for os, da linket til eventen på Husqvarnas hjemmeside førte os på afveje, og vores presse-login lige pludselig heller ikke fungerede.
Kan hænde internetforbindelsen var lokalt tilfrosset, eller måske skudt i stykker af en overivrig lille ny sort pil?
Men det lykkedes os dog som du kan se ovenover, at lokalisere den seneste video Husqvarna har uploadet med Svartpilen 125.
Så her fik vi da i det mindste det første glimt af den lille ny.

I teksten under videoen vi lokaliserede på YouTube kan man se, at Husqvarna med introduktionen af Husqvarna Svartpilen 125 åbner for en verden af urban udforskning for yngre mennesker.
Frit oversat til dansk står der også:
“Denne motorcykel giver yngre kørere muligheden for at lære og færdes sikkert, den en-cylindrede motorcykel matcher intelligent design med high-end komponenter, agil håndtering og robust æstetik”.

Det lød spændende
Ansporet af den lovende tekst under YouTube videoen konsulterede vi Husqvarna’s Facebook profil, hvor der heldigvis var hjælp at hente.

2021 Husqvarna Svartpilen 125 kan vi i skrivende stund ikke hitte frem til via Husqvarnas hjemmeside, men så var det fint med et link i opslaget på sociale medier.
Via det link kan vi nemlig se den nye Svartpilen 125 er udstyret med en 4-takts single motor der yder 15 hestekræfter.
Her kan vi også se at den lille letvægters trellis stel er hydroformet, svejset af robotter og at det ikke blot er stærkt, men også let så det byder på let håndtering og detaljeret feedback til føreren.

Trellis stellet er fremstillet af robotter

Affjedringen er med tilnavnet Apex fra WP med en 43mm forgaffel og en enkelt progressiv bagdæmper.
Bremsekalibrene som er leveret af ByBre napper om en enkelt 320 mm bremseskive forrest og en 230mm skive bagerst, og ABS kan frakobles for bagbremsen.
17″ egerhjulene i begge ender er forsålet med grovmønstrede Pirelli Scorpion Rally STR dæk med det helt rette visuelle udtryk.

ByBre bremsekaliber, 17″ egerhjul og Pirelli Scorpion Rally STR dæk

Husqvarna beskriver at Svartpilen 125 er udstyret med Offroad-Style styr som er monteret på risers, og at udsynet ikke forstyrres af hverken kåbedele eller den digitale instrumentering, som leverer de mest nødvendige informationer.

Ikke for mange unødvendige dikkedarer

I beskrivelsen kan vi læse at for og baglygte er af LED typen, men vi mener at kunne gennemskue at det samme gør sig gældende for blinklysene.
Vi bemærker forlygtens slægtskab med de familien større sorte og hvide pile.

Det var lidt bøvlet i dag, at opstøve og sammenfatte et lille skriv om den nye kækt udseende nyhed fra Husqvarna. Opgaven havde nok været lidt lettere med officielt uddybende pressemateriale til rådighed, og med billeder i god kvalitet.
Så for en god ordens skyld deler vi lige det samme link til siden, som Husqvarna leverede i Facebook opslaget tidligere i dag. Så kan du selv snuse lidt videre og nærstudere modellen.
Husqvarna Svartpilen 125
Og så skal du lige have et lille fif.
Hvis hjemmesiden bliver lidt gumpetung, og menuerne ikke vil folde sig ud, så hjalp det i vores tilfælde at opdatere siden. Det gjorde vi MANGE gange.

Hvornår og hvor meget?
Jep… du har ret. Det har vi ikke den fjernest ide om, men vi kan heldigvis følge op på sagen når den digitale forbindelse til Husqvarna normaliseres.

Technical Details

ENGINE
TRANSMISSION: 6-speed
COOLING: Liquid cooled
POWER IN KW: 11 kW
STARTER: Electric starter
STROKE: 47.2 mm
BORE: 58 mm
CO2 EMISSIONS: 50 g/km
DISPLACEMENT: 125 cm³
EMS: Bosch EMS
DESIGN: 1-cylinder, 4-stroke engine
LUBRICATION: Forced oil lubrication with 2 oil pumps

CHASSIS
WEIGHT (WITHOUT FUEL): 146 kg
TANK CAPACITY (APPROX.): 9.5 l
ABS: two channel Bosch 10.1MB
FRONT BRAKE DISC DIAMETER: 320 mm
REAR BRAKE DISC DIAMETER: 230 mm
FRONT BRAKE: ByBre, opposed four-piston caliper, brake disc
REAR BRAKE: ByBre, single-piston, floating caliper, brake disc
CHAINX-Ring: 5/8 x 1/4″
FRAME DESIGN: Steel trellis frame, powder coated
FRONT SUSPENSION: WP APEX 43
GROUND CLEARANCE: 145 mm
REAR SUSPENSION: WP APEX – Monoshock
SEAT HEIGHT: 835 mm
STEERING HEAD ANGLE: 65 °
SUSPENSION TRAVEL (FRONT): 142 mm
SUSPENSION TRAVEL (REAR): 142 mm

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start