Populær MotoGP film tilgængelig på Netflix - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Populær MotoGP film tilgængelig på Netflix

Hitting the Apex kan nu ses på den mest udbredte streamingtjeneste.
Nicolaus Johansen
01/11-2021 kl. 08:36

Hitting the Apex, skrevet og instrueret af Mark Neale, havde premiere tilbage i 2015, men nu er den 2 timer og 18 minutter lange dokumentar landet hos den amerikanske streaminggigant Netflix, som er den mest udbredte streamingtjeneste i Danmark. Jævnfør nye tal har 48% af alle personer over 12 år, brugt Netflix på ugentligt basis i 2020.

Dermed er der i den grad mulighed for, at du kan få set, eller genset, den episke film om kongeklassen, og ikke mindst komme ind i historierne bag MotoGP’s mest kendte ansigter.

Rossi og udfordrerne
Filmens udgangspunkt er højden af Valentino Rossis karriere, hvor han med ni sejre i bagagen var kongen af MotoGP, men bag ham lurede en ny generation, som var klar til at skubbe ham af tronen. Kørere der havde trådt deres barnesko i forskellige arenaer som gokartbaner, grusbaner, MX-baner, forfinet deres talenter i 125cc og 250cc klassen, og alle var klar til at gøre Rossi rangen stridig.

Brad Pitt, der selv er stor motorcykelentusiast, fortæller, med sin kendte stemme, historien hvordan nu berømte racerkørere som Casey Stoner, Jorge Lorenzo, Marc Marquez, Marco Simoncelli og Dani Pedrosa gjorde alt hvad de kunne for at komme foran nummer 46, men også hinanden. Selvom Pitts fortællerstemme er særdeles rolig, nogle vil måske endda sige monoton, gør det ikke dramaet som udfolder sig mindre – hverken på eller uden for banen.

Brad Pitt og Valentino Rossi

Menneskene, fortællingerne og en smule teknik
Sportsdokumentarer er ofte for de som er fans af en given sport, uanset om det fodbold eller motorcykelrace. Hitting the Apex rækker dog længere ud, end blot til hardcore fans af MotoGP. Filmen formår på bedste vis, at give et indblik i de personligheder der gemmer sig bag læderet og hjelmene.

Det er fantastisk spændende at se, hvordan Simoncellis næsten flamboyante udstråling, stod i kontrast til mere afmålte skikkelser som Lorenzo, og især Stoner.
Filmen blotlægger også hvordan de store personligheder til tider kom på kant med hinanden. For eksempel var Jorge Lorenzo er ikke imponeret over de chancer der nogle gange blev taget på banen under et løb, og på det efterfølgende pressemøde, kan den dårlige stemning mærkes helt ud gennem skærmen.

Filmen fortæller også historier om trusselsbreve, en næsten offentligt ydmygelse af Rossi begået af Stoner med en enkelt kommentar, og for dem som også ønsker fakta og teknik, er Hitting the Apex også god underholdning.
Snak om traction control, hård asfalt kombineret med bløde dæk, stjernernes specifikke kørestile, bliver på elegant vis flettet ind i den samlede historie.

2 timer og 18 minutter er lang tid for en dokumentarfilm, måske også en kende for lang. Men du vil ikke fortryde at have brugt tiden i selskab med de sagnomspundne MotoGP-helte, Brad Pitt, flotte billeder og velvalgt musik – også selvom du ikke er MotoGP-fan.
Tag ikke kun vores ord for det, men også IMDB-ratingen på imponerende 8,3.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start