Politi knuser motorcykler - motorcyklister fængslet
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Politi knuser motorcykler

Uansvarlige motorcyklister fængslet
CO
18/04-2019 kl. 09:40

Foråret er i den grad over os, og sommeren lurer lige om hjørnet. Vi ser flere og flere motorcykler på vejene, og de første køreture er uløseligt forbundet med umiddelbar glæde.

Hvem kan sige sig fri for det spontane raske vrid af gashåndtaget, når solen skinner, den nypolerede motorcykel brummer veloplagt, og de første kilometer i en ny frisk sæson tilbagelægges.

Men vi ved også at vi skal være på vagt og vise hensyn. Ikke alle er lige så begejstrede som vi motorcyklister, bilisterne skal lige vænnes til at vi atter færdes på vejene, og enkelte ser ganske enkelt motorcykler som støjende og generende elementer i traffikken.

Nogle viser hensyn, andre gør ikke

Langt de fleste af os viser heldigvis hensyn, og gør hvad vi kan for ikke at genere omgivelserne. Alligevel sker det fra tid til anden at etatens øjne falder på en enkelt af os, og vi må luske hjemad med et bødeforlæg i baglommen, når hastigheden ved et uheld overskrider de demokratiske spilleregler.

Ærgerligt, men sådan kan det gå, og her til lands plejer en trafikal konflikt med ordensmagten at løses med et bødeforlæg.

I England slår man hårdt ned på anti-social opførsel

Andre regler i England

Men sådan udspilles scenariet ikke nødvendigvis ikke alle steder i verden.

I sidste måned nåede et opgør mellem det engelske politi hvor 48 personer blev tilbageholdt og 29 tiltalt sin afslutning. Den offentlige orden blev genoprettet med en række domme til det biker-gang, der havde deltaget i et illegalt rally på motorcykler og quads gennem byerne Solihull og Birmingham d. 26. Juni 2016.

Billeder fra rallyet som kan findes på internettet, er da heller ikke imponerende.

Den forkerte vej rundt i rundkørsler, kørsel over for rødt lys, kørsel på fortovet og anden uhensigtsmæssig omgang i trafikken har tydeligvis præget arrangementet.

Gå direkte i fængsel

Flertallet af de 29 personer modtog betingede domme, men lederen Andrew “Dru” Tomlinson og hans makker Matthew Sidwell må gå den tunge gang til spillepladens felt “direkte i fængsel” og ruske tremmer i hhv. 24 og 12 måneder.

Den engelske ordensmagt er yderst håndfast når det kommer til gummiparagraffen “antisocial behavior” – uansvarlig opførsel – hvor vi har kendskab til en fængselsdom og lang tids kørselsforbud for baghjulskørsel i byen.

Køretøjer destrueres

Udover dommene har det engelske politi under sagens forløb konfiskeret mere end 20 køretøjer, hvoraf nogle efterfølgende er doneret til læreanstalter for mekanikere.

10 stk. af de resterende køretøjer blev  d. 3. April i år knust ved en ophugger i Birmingham. Se videoen fra west-midlands politi herunder.

Chief Inspector Jack Hadley som var involveret i retsforfølgelse og domfældelse, fortæller at køretøjerne blev ført uansvarligt, og at de var til fare for andre trafikanter og fodgængere. Ejerne er blevet stillet til ansvar ved domstolene, men det er også yderst vigtigt at ordren om køretøjernes destruktion efterleves.

Jack Hadley advarerer også om at alle andre der kører uansvarligt risikerer fængselsstraf.

Frit oversat fra engelsk udtaler Jack Hadley: “Nogle af disse køretøjer hvoraf nogle ikke var lovlige, koster tusindvis af engelske pund. Så ejerne skal tænke sig grundigt om, inden de fører disse køretøjer på offentlig vej”.

Hadley uddyber videre at nogle af køretøjerne ikke var udstyret med sidespejle, nummerplade og andet lovpligtigt udstyr, og at en række af køretøjerne slet ikke ville kunne godkendes i synshallen.

West Midlands Police oplyser at de nu er bedre udstyret til at komme efter et stigende antal motorcyklister der kører ulovligt, og at nogle betjente er udstyret med DNA spray, der kan bruges til at markere og identificere lovbrydere og deres køretøjer.

Læs mere på West Midland Police's hjemmeside. 

Nok ikke det smarteste

Indrømmet. Når man læser historien og ser billederne på engelske dailymail.uk, har gutterne måske heller ikke opført sig skide smart. Først og fremmest må vi nok erkende at gruppen mildest talt ikke har opført sig udpræget hensynsfuldt, og så var det nok ikke det smarteste træk at “bande-lederen” Andrew efterfølgende uploadede en video af begivenhederne på social medier, så det var en let sag for politiet at identificere de formastelige.

Læs historien på daylimail.uk her. 

Straffen for at køre motorcyklen på anti-social vis, bør måske vække til eftertanke hvis ferieturen går til England, for her slipper man ikke nødvendigvis med en bøde, hvis der køres lidt for kækt.

Men det bliver nok ikke det store problem for danske motorcyklister, for vi begår os naturligvis altid hensynsfuldt og ansvarligt i traffikken… ikke sandt?  😉 

Men hvis det skulle smutte en enkelt gang, burde vi så have tilsvarende hårde sanktioner her i Danmark??

Giv dit besyv med i kommentarfeltet herunder, og smid et like hvis du synes artiklen var underholdende.

Del med en ven

0 personer snakker om “Politi knuser motorcykler

Skriv et svar

Giver børn en ny start